Vechtscène op Erve Eme. Foto: PR
Vechtscène op Erve Eme. Foto: PR (Foto: )

Middeleeuwse zomeractiviteiten op Erve Eme

ZUTPHEN - Bij Erve Eme op de Kaardebol in Zutphen komen elk weekend van 14 juli tot 26 augustus de vroege middeleeuwen tot leven. Het middeleeuws erf is open van 11.00 tot 17.00 en de toegang is gratis. Hoe leefde men in de vroege middeleeuwen, zo rond het jaar 800? Wat waren de dagelijkse bezigheden van mensen in die tijd? Kom naar Erve Eme om te kijken én te beleven; meel malen voor het brood, de ovens stoken, koken, wassen, spinnen en weven, kleding repareren en maken. Maar ook gereedschappen maken, wapens onderhouden, zwaardvechten en trainen voor de strijd.

De zomerweekenden van Erve Eme starten op zaterdag 14 en zondag 15 juli met de komst van Dondervolk, 21 en 22 juli komen de Brabos, 28 en 29 juli zijn de Frankische militairen van Milites Francorum op bezoek. Zaterdag 4 en zondag 5 augustus komen de Vikingen van Tjursläkter. De laatste weekenden tot 26 augustus zijn de dagelijkse bewoners van Erve Eme aanwezig om je alles te vertellen en te laten zien over het leven in de vroege middeleeuwen.

Dondervolk beoefenen de oud middeleeuwse krijgskunst. Stoere mannen en vrouwen oefenen met elkaar om zo de volgende strijd te kunnen overleven. Zwaardvechten, vechten met speer, bijl én schild. Maar ze zullen natuurlijk ook voor zichzelf moeten zorgen; er wordt gekookt, gewerkt in de tuinen en ze zorgen voor ons kleinvee waaronder een grote groep lieve kippen en kuikentjes. 

Erve Eme is tijdens de zomerweekenden geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt erg op prijs gesteld. Parkeren kan gratis op de parkeerplaats aan de Harenbergweg 1 in Zutphen.


www.erve-eme.nl

www.facebook.com/ErveEme

Meer berichten