In de woning is sporenonderzoek gedaan en agenten hielden een buurtonderzoek. Foto: GinoPress B.V.
In de woning is sporenonderzoek gedaan en agenten hielden een buurtonderzoek. Foto: GinoPress B.V. (Foto: GinoPress B.V.)

Politie onderzoekt mogelijk verband tussen gewapende overval en autobrand

ZUTPHEN - Een 70-jarige man is zondagavond 8 juli zwaargewond geraakt toen hij in zijn woonwagen werd overvallen. Twee gemaskerde mannen vielen de wagen aan de Judith Leysterstraat binnen. Terwijl de bewoner in gevecht was met een van de overvallers, loste de andere een schot waardoor de bewoner zwaargewond raakte.

Rond 21.00 uur zat het slachtoffer in zijn woning toen hij werd overvallen. De overvallers vluchtten daarna in een auto in de richting van de Den Elterweg. Vermoedelijk reden zij in een zwarte auto, model hatchback. Nadat zij vertrokken waren, zijn de hulpdiensten gealarmeerd en is het slachtoffer naar het ziekenhuis overgebracht. In de woning is sporenonderzoek gedaan en agenten hielden een buurtonderzoek. Het onderzoek gaat vandaag verder.

Onderdeel van het onderzoek is ook een uitgebrande auto aan de Eerbeeksedijk in Loenen. In de nacht van 8 op 9 juli werd daar rond 02.00 uur een brandende auto gevonden. Toen agenten bij de brand kwamen was de auto, een Volkswagen Golf, al helemaal uitgebrand. Het rechercheteam onderzoekt of er een verband is tussen de woningoverval en de uitgebrande auto.

Meer berichten