Tentoonstelling 'Nieuwstad' in Europa in de Burgerzaal

ZUTPHEN – De Nieuwstad staat centraal in een vrij toegankelijke dubbeltentoonstelling in de Burgerzaal. 'De 'Nieuwstad' in Europa, Ontstaan & toekomst van een middeleeuwse ideaalstad' is van 12 juli tot en met 19 augustus te zien.

Het eerste deel van de tentoonstelling is samengesteld door Jan Brouwer, stedenbouwkundig ontwerper en verbonden aan de gemeente Amsterdam en TU Delft. Hierin is het ontstaan van 'Nieuwsteden' in Europa van de twaalfde tot de veertiende eeuw te zien. Uiteraard ontbreekt de Zutphense Nieuwstad niet in de expositie. Een catalogus met ansichtkaarten is te koop bij de Musea Zutphen aan het 's Gravenhof.

Het tweede (Engelstalige) deel van de tentoonstelling is samengesteld door vijftien deels internationale studenten van de TU Delft. Zij hebben hun afstudeeropdracht voor de studie Heritage & Architecture uitgevoerd in de Nieuwstad, als onderdeel van het project Karakteristiek Duurzaam Erfgoed Gelderland. Hun ideeën werkten zij uit op dertig grote panelen.

De Burgerzaal is geopend op donderdag tot en met zondag van 12.00 tot 16.00 uur. De 'Nieuwstad' in Europa, Ontstaan & toekomst van een middeleeuwse ideaalstad is te zien van 12 juli tot en met 19 augustus. De toegang is gratis. Het project is mogelijk gemaakt door het Gilde Zutphen en de Provincie Gelderland.

Meer berichten