AutoMaatje start in Zutphen/Warnsveld

Algemeen

AutoMaatje gaat van start

ZUTPHEN - Vanaf oktober kunnen ouderen in Zutphen en Warnsveld weer gaan en staan waar ze willen. Op 5 oktober is namelijk de officiële start van AutoMaatje. Binnenkort tekenen de Stadsonderneming Zutphen en de ANWB daartoe een overeenkomst. Een landelijk bekende Zutphenaar zal de eerste rit gaan rijden.

AutoMaatje is een simpele en doeltreffende oplossing voor ouderen die moeilijk de deur uit kunnen komen. Inwoners met een eigen auto maken een beetje tijd vrij om minder mobiele stadsgenoten te vervoeren. Tegen een geringe vergoeding van 30 cent per kilometer vervoeren ze ouderen naar plekken waar ze anders maar moeilijk komen. ANWB AutoMaatje is al in dertig steden actief. Het heeft al duizenden ouderen vervoer op maat en vele sociale contacten gebracht.

Ouderen bellen naar de plaatselijke coördinator en deze koppelt de vraag aan een beschikbare chauffeur. Twee enthousiaste coördinatoren zijn al geworven en inmiddels hebben al 13 chauffeurs zich aangemeld. Heb je een auto, een beetje vrije tijd én een sociaal hart? Meld je dan aan bij AutoMaatje Zutphen/Warnsveld via automaatje@stadsondernemingzutphen.nl.

Informatiebijeenkomst
De Stadsonderneming en de ANWB houden op 28 augustus en 20 september in Zutphen informatiebijeenkomsten voor de chauffeurs die zich hebben aangemeld. Meer informatie vind je op de website of telefonisch via Lex Hemelaar.


www.anwbautomaatje.nl

06 - 414 435 60

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant