Erop of eronder voor WALHALLAb Zutphen

Algemeen

ZUTPHEN - Sinds het vertrek uit hun werkplaats aan de Kruittorenhoek in november vorig jaar is jongeren leer- en werkplek WALHALLAb dakloos. Oprichter Marco Mout sluit een definitief vertrek uit Zutphen niet uit, maar na vele gesprekken met de gemeente lijkt het erop dat WALHALLAb nu toch een locatie gevonden heeft.

Door Alize Hillebrink

"Verschrikkelijk," noemt Mout het. "Acht maanden stilstand. Een afschuwelijke tijd." Begin april leek het te lukken. WALHALLAb mocht van de gemeente het pand betrekken aan de Waterstraat 33. Tot het op het laatste moment toch niet doorging. "Sta je met veertig man en met een ingepakte duizend vierkante meter werkplaats klaar om te verhuizen en dan gaat het niet door," verzucht Mout, "echt frustrerend." De impasse in Zutphen staat in schril contrast met het landelijke succes van de unieke leer- en werkplaats. Zo werd er begin dit jaar een WALHALLAb-vestiging in Arnhem geopend en vorige maand een in Groningen.

Oprichter Marco Mout: "Het is onze intentie om in Zutphen te blijven, maar we kunnen niet langer wachten, de complete werkplaats met materialen op zit al acht maanden in de opslag. Jongeren zitten thuis en wij hebben geen inkomsten. En dan nog de huur voor de opslagruimten die gewoon doorloopt."
Wethouder Annelies de Jonge is in de bres gesprongen voor het unieke jongerenlab en bevestigt dat er gesproken wordt over Waterstraat 33. "Er moeten nog een paar dingen geregeld worden. Dinsdag 26 juni volgt het definitieve collegebesluit."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant