Afbeelding

Column Paul Bombeld - Een publieke dame

Algemeen Columns

Een publieke dame

In het dorpje bij Zutphen gonst het al langere tijd van de geruchten. Er is iets vreemds aan de hand met de bewoonster van een huis in de dorpskern. Het huis is het linkse van een blok van twee. Een sober blok, rode steen en rode dakpannen. Een typische huurwoning. En bij de nieuwe bewoonster komen er wel erg veel mannen over de vloer. U begrijpt het, dorpsroddel.

Het duurt niet lang of een jongen uit de buurt kan de vele vreemde auto's in de straat verklaren. De dame verhuurt zich. Er staat een bijzondere advertentie op Kinky.nl. En kinky is natuurlijk kicken voor de mannen in de buurt. Eindelijk gebeurt er eens wat in het toch wel saaie plaatsje. De dame is het gesprek van de dag, ook als ik mijn fiets tegen het huis van een kennis plaats. 'Het is ongelofelijk Paul, zoveel vreemde kerels er op één dag verschijnen. De buurman heeft een hele dag voor het raam zitten turven.'

Tja, dat zo'n dame in de buurt voor de nodige opwinding zorgt kan ik mij wel voorstellen. Dat was een paar jaar geleden ook al het geval in de omgeving van De Vijver in Zutphen, waar ook een dame van plezier neer is gestreken. Alleen daar was er wél sprake van overlast door mannen die diep in de nacht vertrokken of zich juist meldden. Geheel voor de fun - u begrijpt dat wel – fietste ik er maar eens langs. Vooral niet té opvallend kijken natuurlijk. Maar er viel niets te zien, alle gordijnen, zowel beneden als boven waren gesloten. En mevrouw bleek ook niet van tuinieren te houden. Het onkruid in de Zutphense voortuin tierde welig.

Het gaat mij te ver om hieraan de nodige conclusies te verbinden, maar hier in het dorp ligt bij de publieke dame de voortuin er ook niet echt florissant bij. De tuin krijgt beduidend minder aandacht dan de dame. De oprit staat vol onkruid, de hond mag onbeperkt zijn behoefte doen in de achtertuin. Kortom, het is een rommeltje.
Maar de zaken gaan blijkbaar goed, er wordt waarachtig geïnvesteerd, getuige een stapel nieuwe stenen die keurig opgestapeld op een pallet op de oprit staat. Ik heb het zelf gezien, toen ik vrijdagmorgen weer bij mijn kennis op de koffie was. 'En, zijn er nog ontwikkelingen?' Het antwoord is bevestigend. 'Mevrouw aan de overkant heeft haar advertentiebeleid gewijzigd', laat hij weten. 'Tegenwoordig adverteert ze op websites die populair zijn bij onze oosterburen. We zien tegenwoordig hoofdzakelijk Duitse auto's in de straat. Ze parkeren overigens altijd keurig om de hoek en dan komen ze schichtig aanlopen. Gemiddeld acht keer op een dag. Wat een opwinding hé, hier in Toldijk.'
 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant