Marco Mout, oprichter van WALHALLAb. Archieffoto: Alize Hillebrink
Marco Mout, oprichter van WALHALLAb. Archieffoto: Alize Hillebrink

Erasmus Medisch Centrum schenkt complete machinewerkplaats aan WALHALLAb

Algemeen

ZUTPHEN - Jongerenwerkplaats WALHALLAb in Zutphen heeft een bijzondere schenking gekregen: de complete professionele machinewerkplaats van het Erasmus Medisch Centrum/Daniël den Hoedkliniek in Rotterdam. Marco Mout, oprichter van WALHALLAb, schat de werkplaats op een dagwaarde van 1,2 ton.

Voor Mout komt de gift als een grote verrassing. "Ik heb er een nacht niet van kunnen slapen, het is zo'n ongelooflijk geweldig aanbod," zegt hij. "Logistiek wordt het een enorme operatie hoe we dit in Zutphen gaan krijgen." Het Erasmus MC stelt de voorwaarde dat de werkplaats binnen veertien dagen leeg is, in verband met het afronden van de verhuizing van het ziekenhuis naar een nieuwe locatie. "Lukt dat niet, dan wordt alles verkocht."

Klussers gezocht
Voor Mout is een probleem niet gauw een probleem, maar een uitdaging. Hij zoekt nu naar 'technische handigerds' en klussers die (een dag of meer) met het team van WALHALLAb in Rotterdam willen helpen de machines, werkbanken, kasten te demonteren. Mout: "Reis- en verblijfskosten vergoeden wij en als alles in Zutphen is, organiseren we voor alle helpers een gratis megabarbecue!".

Op dinsdag 19 juni wordt gestart met de ontmanteling van de werkplaats in Rotterdam. Wil je helpen, meld je dan zo spoedig mogelijk via info@walhallab.nl


facebook.com/search/top/?q=walhallab

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant