Afbeelding
ADVERTORIAL

Bijna vergeten culinaire tradities bij Grillrestaurant Olive

Algemeen

ZUTPHEN - Het leven op Kreta kan weerbarstig zijn. Van oudsher staat de streek Rethymon bekend om de veeroof tussen schapenboeren. Familievetes zijn er nog steeds aan de orde van de dag en op die bittere traditie is het gerecht Kleftico gebaseerd. Een stoere stoofmaaltijd met lamsbout, groente, kruiden en feta. Met trots serveren Christo en Soela deze- en nog veel meer traditionele Griekse gerechten bij restaurant Olive aan de Marspoortstraat 2.

Het bijzondere negentiende eeuwse pand met de karakteristieke ronding biedt met de komst van het restaurant weer een gastvrije entree naar de binnenstad. Na een grondige restauratie ademt het weer de authenticiteit uit van weleer. Historische elementen zijn behouden gebleven en de bij elkaar gezochte antieke elementen in het interieur versterkendat historische huiskamergevoelalleen maar.

De keuken van Olive is hypermodern. De houtskooloven en lavagrill die eigenaar en chefkok Christo installeerde, maakt het mogelijk om de bijna vergeten traditionele gerechten uit Griekse streken te bereiden. Christo: "Zoals mijn oma het deed, met verse groente en kruiden van het land. Jan van Aragon levert ons biologische groente en ons brood wordt speciaal gebakken door biologische bakker Han Joling uit De Hoven. Dat we met die mooie, verse producten zo goed de oorsprong van de Griekse keuken kunnen benaderen, maakt ons best een beetje trots."

De kaart van Olive is uitgebreid, maar het liefst bedenkt Christo een mooi gerecht aan de hand van de wensen van zijn gasten. "En we kunnen aan veel tegemoet komen, vegetarisch, veganistisch of glutenvrij. Gastvrouw Soela helpt graag met het vinden van de juiste wijn bij de gerechten die haar man bereidt. Op de kaart Italiaanse, Franse en Griekse wijnen, waarvan een deel biologisch.

Kom het ervaren en neem plaats in het sfeervolle restaurant of op het terras met uitzicht over de IJssel en haar uiterwaarden. Hoewel de IJsselkade opnieuw wordt ingericht, is het er nog steeds een fijn terras om te vertoeven. Om dat te laten zien, biedt Olive op woensdag, donderdag en vrijdag een driegangen keuzemenu voor 25,50 euro per persoon aan.

Olive is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17.00 uur. In verband met de herinrichting van de IJsselkade verzorgt Olive tijdelijk geen lunch.

Olive
Marspoortstraat 2
7201 JB Zutphen
0575 844 615
www.olive-zutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant