Hollandse nieuwe haring proeven bij de versierde haringkar van Hoekstra. Foto: PR
Hollandse nieuwe haring proeven bij de versierde haringkar van Hoekstra. Foto: PR

Feestelijke viering van de nieuwe haring bij Visbedrijf Hoekstra

Algemeen

ZUTPHEN - Wanneer komt de nieuwe? Al een paar weken wordt er verwachtingsvol gevraagd en uitgekeken naar de komst van de nieuwe haring. Woensdag 13 juni was het zover. De Oudhollandse haringkar was voor de gelegenheid feestelijk aangekleed.

Al een week genieten Zutphenezen en bezoekers van de stad weer met smaak van de Hollandse Nieuwe. Familiebedrijf Visbedrijf Hoekstra, een begrip voor Zutphen, biedt deze haringlekkernij vol trots aan. Ambachtelijk aan de kar gesneden, elke dag vers en zoals ieder hem het liefst eet.

Niet alleen haring maar ook broodjes makreel, Hollandse garnalen, paling en andere lekkernijen zijn verkrijgbaar. Trouw op de vaste plekken op de Overwelving in de Oudhollandse haringkar van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. En natuurlijk donderdagochtend de markt en vrijdagochtend de kraam in het waterkwartier.

Dit familiebedrijf bestaat reeds drie generaties. Al van voor de Tweede Wereldoorlog is deze familie actief in het visbedrijf. Van vader op zoon en sinds kort kleinzoon Jorn-Jacob Hoekstra mag het vertrouwde bedrijf gaan runnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant