Stan (12) Bossenbroek fietste vol overtuiging de Mont Ventoux op. Foto: Jeroen Sloot Fotografie
Stan (12) Bossenbroek fietste vol overtuiging de Mont Ventoux op. Foto: Jeroen Sloot Fotografie

Zutphens team haalt ruim 9000 euro op voor energiestofwisselingsziekten

ZUTPHEN - Eind 2017 was in deze krant (26 oktober 2017) al te lezen dat de tweeling Stan en Merel Bossenbroek uit Zutphen een pepernotenactie hielden, waarvan de opbrengst geheel ten goede kwam aan stichting Join4Energy. Deze stichting zamelt fondsen in voor onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Een levensbedreigende ziekte waar het vriendinnetje van Merel, Marit en broertje Max Ellis, aan lijden. Toen Stan hoorde dat de stichting ook eens per jaar de 'Mont Ventoux Challenge' organiseert, besloot hij mee te doen. Samen met zijn moeder, oom en de moeder van Max en Marit vormde hij het team 'Naar de top voor Max en Marit', met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen. Met deze challenge, en de andere acties waaronder de pepernotenverkoop, haalden ze maar liefst 9.316 euro op voor het goede doel.

Stans moeder moest tijdens de beklimming halverwege afhaken, zijn oom en de moeder van Max en Marit kwamen op karakter en het tandvlees boven. En Stan? Stan fietste vol overtuiging de berg op en kwam als jongste deelnemer (12 jaar) van de 150 deelnemers glimlachend boven. Een uitzonderlijke prestatie! Maar zijn tweelingzus zat ook niet stil, Merel zorgde achter de schermen dat alles op rolletjes verliep.

Ook dit jaar zullen broer en zus zich weer volop inzetten voor dit goede doel. Zo zullen ze einde van het jaar weer langs de deuren gaan met pepernoten, hopen ze net als vorig jaar weer veel kerstbomen in te zamelen (in 2017 waren het er 270!) en zijn ze rond Pasen weer druk met een paaseitjesactie.

Geld is namelijk hard nodig, want zeventig procent van de patiënten bereikt niet de volwassenleeftijd. Voor meer informatie, zie de website van stichting Join4Energy.


www.join4energy.nl.

Meer berichten