Kirsten Brinkman met haar pony Fallingasate Dewi, clubkampioen 2017. Foto: Willem Hamer
Kirsten Brinkman met haar pony Fallingasate Dewi, clubkampioen 2017. Foto: Willem Hamer

Concours Hippique te Zutphen

ZUTPHEN – Op de terreinen rondom rijhal De Dam aan het Oostveensepad in Zutphen wordt op 30 juni en 1 juli wederom het grote jaarlijkse concours hippique gehouden door rijvereniging en ponyclub Gorssel Zutphen.

Met ook nu weer een afwisselend en bomvol programma met dressuur, springen, bixie, vier- en zestal wedstrijden. Aanvang beide dagen: 9.00 uur. Dit concours vormt voor zowel de paarden- als ponyruiters de laatste selectiewedstrijd van Kring Berkel-IJssel, om nog een startplaats te bemachtigen voor de Outdoor Kampioenschappen in augustus. Deze worden gehouden in Steenderen. Voor de pony's is dit op zaterdag 4 augustus en de paarden op 10 en 11 augustus.

Concours Hippique Zutphen is een (gratis) evenement waar iedere paardenliefhebber elk jaar weer reikhalzend naar uitkijkt. Met de inzet van de vele vrijwilligers, bestuur en de sponsoren, kan de vereniging jaarlijks dit concours organiseren. De organisatie is dan ook de huidige en nieuwe sponsoren zeer erkentelijk voor hun giften. Het belooft een prachtig evenement te worden op de mooie locatie.

Zaterdagochtend 30 juni gaan de pony's van start met de spring- en dressuurwedstrijden. Zaterdagmiddag staat op het programma: de bixie wedstrijden, vier- en zestal wedstrijden voor pony's. Zondag 1 juli zullen in de ochtend de paarden hun opwachting maken met de dressuur en het springen. In de middag zullen ook de vier- en zestal wedstrijden voor paarden worden verreden.

Meer berichten