De nieuwe aanwinsten voor WSV: Kim Brandes en Rebecca Booiman. Foto: PR
De nieuwe aanwinsten voor WSV: Kim Brandes en Rebecca Booiman. Foto: PR (Foto: )

WSV dames 1 verwelkomt twee nieuwe spelers

WARNSVELD - Nadat Ilse Wunderink, Daphne Suijkerbuijk en Iris Schuurman hun afscheid hadden aangekondigd, was aanvulling in de selectie nodig. Tijdens de open clubkampioenschappen was trainer Eric Maan gecharmeerd van de manier waarop spelverdeelster Kim Brandes haar kunsten vertoonde. Het duurde niet lang voordat ze de eerste trainingen bezocht. Toen de trainer bij een wedstrijd Orion tegen Halley Rebecca Booiman zag spelen, was ook daar de keuze snel gemaakt.

Kim (16) komt uit Deventer waar ze bij Devolco, het huidige Avior via de mini's op 5-jarige leeftijd is begonnen en via de C en B en dames 2 uiteindelijk bij dames 1 in de derde divisie de spelverdeling voor haar rekening nam. Ze studeert aan het CSE in Zwolle Sport en Educatie, is gedreven en wil het maximale uit haar talent halen. "ik wil beter worden en ik denk dat dit bij WSV gaat lukken. Ik heb er veel zin in", aldus Kim. Als spelverdeelster vindt ze het een uitdaging en een kunst om het blok weg te spelen.

De andere nieuwkomer is Rebecca Booiman (18) uit Doetinchem. Ze heeft zich bij Orion ook op 5-jarige leeftijd het volleyballen eigen gemaakt en heeft zich ontwikkeld via de mini's en C, B en A jeugd. Uiteindelijk belandde ze bij dames 2 waar ze de midpositie voor haar rekening nam. Ze studeert aan het Graafschap college, Sport en bewegen. Na een paar trainingen voelde ze zich in de groep snel thuis: "Ik kende WSV al wel en wist ook dat het een hecht en talentvol team is". Op de midpositie zal ze door haar lengte en grote reach een kwelling voor de tegenstander worden. Rebecca denkt dat ze nog veel kan leren. "Je ziet het aan de besprekingen en het voorbereidingsprogramma, alles is goed en doordacht en tot in de puntjes geregeld".

Meer berichten