Koen en Selke schenken de wijnen in. Foto: Francis de Beus
Koen en Selke schenken de wijnen in. Foto: Francis de Beus

Wijnbar opent deuren in Zutphen

ZUTPHEN - Afgelopen weekend opende Wijnbar Nic & ik haar deuren aan de Sprongstraat 16 in Zutphen. Daarmee gaat de droom van Nicolai Huls en zijn vrouw Bibi Bodegom in vervulling. In de eerste wijnbar van Zutphen worden veertig verschillende wijnsoorten en bijpassende gerechten geserveerd. Tijdens de feestelijke opening sloeg burgemeester Annemieke Vermeulen met een sabel de kurk van de champagne.

Een en ander natuurlijk onder begeleiding van een gediplomeerd sabreur. "We denken er, zolang als we elkaar kennen al over na om iets te beginnen in de horeca", zegt Nicolai, mede-eigenaar van Nic & ik, "en toen dit prachtige Rijksmonument vrij kwam zijn Bibi en ik het avontuur aangegaan".

Het pand is de afgelopen maanden totaal gerenoveerd en ingericht met hulp van lokale ondernemers, als Kappert Bouw, Constructiebedrijf Rexwinkel, Eijerkamp, Le Rideau Wooninterieur, Ton Westerik Lichtdesign, Natuursteenbedrijf Henagra en nog vele anderen. De keuken en wc's zijn in het eeuwenoude gewelf ondergebracht.

Als vast team van Nic & ik zijn Gijs Roebers (28) en Koen van der Poel (26) aangenomen, twee jonge Zutphenaren, met veel ervaring in de horeca. De wijnbar is geopend van woensdag tot en met zondag.


www.nicenik.nl

Meer berichten