Studenten Windesheim starten campagne op het Stedelijk Zutphen

De groep Back To Reality wil socialbesitas tegengaan

ZUTPHEN - Een groep studenten met de naam 'Back To Reality' (B2R) van Hogeschool Windesheim wil het overmatige gebruik van social media onder de aandacht van scholieren brengen. Zij zetten een campagne op door jongeren, voor jongeren en voeren deze donderdag 17 mei uit op het Stedelijk Zutphen.

De groep, die bestaat uit Communicatiestudenten, wil met een campagne duidelijk maken dat de scholieren van het Stedelijk hun scherm wat vaker links zouden moeten laten liggen. B2R bestaat zelf ook uit jongeren van deze generatie die opgroeien in het tijdperk van de social media en de mobiele telefoons. Hierdoor begrijpen zij het probleem maar ook hun doelgroep. De campagnedag zelf zal plaatsvinden op middelbare school Het Stedelijk Zutphen op donderdag 17 mei.

De campagne
De campagne is crossmediaal en daardoor terug te vinden op allerlei platforms. Back To Reality probeert de jongeren te bereiken daar waar zij het meest te vinden zijn: op social media zoals Facebook en Instagram. Back To Reality geeft dan vorm aan de campagne door allerlei activiteiten en acties te organiseren. De scholieren kunnen bijvoorbeeld door middel van een foto of video laten zien door welke activiteit zij hun scherm aan de kant leggen en hiermee een drone winnen. Daarnaast zal de groep presentaties geven aan verschillende klassen.

Socialbesitas
Het is een groeiend probleem: het overmatig gamen of gebruik van social media onder jongeren. "We besteden veel tijd op beeldschermen en vergeten soms dat er ook een leven buiten de 'likes' om is", aldus Hannah Beltman (21) van team B2R. De studenten vinden het belangrijk dat de scholieren van het Stedelijk zich bewust worden van hun eigen socialmediagebruik. Zij willen laten zien dat er ook nog een leven is buiten het beeldscherm.

Meer berichten