Stichting DeBroekriem start in Zutphen. Foto: PR
Stichting DeBroekriem start in Zutphen. Foto: PR

Netwerkbijeenkomsten en workshops voor werkzoekenden

ZUTPHEN – Wethouder Werk en Inkomen Annelies de Jonge geeft donderdag 24 mei de aftrap voor de samenwerking tussen DeBroekriem en de gemeente Zutphen. Vanaf dat moment organiseert DeBroekriem maandelijks diverse sollicitatieworkshops en bijeenkomsten voor werkzoekenden. In de eerste workshop op 24 mei gaat een loopbaantrainer met deelnemers aan de slag om nieuwe netwerkvaardigheden te leren en te laten zien hoe je jezelf als werkzoekende kunt profileren richting werkgevers.

Stichting DeBroekriem is een landelijk activiteitenplatform voor en door werkzoekenden. In-between-jobbers organiseren workshops en bijeenkomsten voor andere werkzoekenden. Op die manier werken deelnemers aan hun sollicitatievaardigheden en leren zij tegelijkertijd nieuwe mensen kennen. Wethouder Annelies de Jonge is blij met de samenwerking om dit burgerinitiatief een mooie aanvulling is op de dienstverlening van Het Plein.

Proactief werkzoekend
Oprichter Pieter Vermeer was zelf na zijn studie werkzoekend. "Toen ik me oriënteerde op een nieuwe baan en talloze netwerkgesprekken voerde, organiseerden we ook kleine meetings om ervaringen te delen. Deze meetings werden steeds groter en vrij snel ontstond er een club van mede-werkzoekenden." In een rap tempo is de stichting uitgegroeid tot een landelijk netwerk en afgelopen jaar uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland. Volgens Vermeer is het belangrijk om tijdens de zoektocht naar een nieuwe baan positief te blijven. "Je moet dan niet bij de pakken neerzitten, maar zo'n periode juist omarmen. Dit is de tijd om bij te leren en proactief te zijn."

Kick-off event
De aftrap en de daarop aansluitende workshop vindt plaats donderdag 24 mei in de kantine van voetbalverenging AZC in Zutphen. Voor het volledige prorgramma en gratis aanmelden kunnen geïnteresseerden kijken op de site.


www.debroekriem.nl/zutphen/

Meer berichten