Be Quick (Z) heeft punten nodig

Algemeen

ZUTPHEN - Met het slot van de competitie in zicht moet Be Quick dringend op puntenjacht, want het wil maar niet wegkomen uit de onderste regionen. Zondag 6 mei ontving het Victoria Boys (VB) op een snikheet kunstgrasveld. De missie was duidelijk en het stond in koeieletters op het whiteboard na de wedstrijdbespreking: "We moeten winnen." De wil en de inzet waren er, maar de Boys uit Apeldoorn waren -eerlijk is eerlijk- gewoon de betere ploeg.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en leken nauwelijks last te hebben van de tropische temperaturen, waarbij aangetekend dient te worden dat kunstgras het nog allemaal een graadje of wat 'erger' maakt. Al na twaalf minuten had VB een uitgelezen kans om op voorsprong te komen, maar -laten we het niet mooier maken dan het was- deze werd gewoonweg verprutst. Hoewel er gaandeweg niet veel krachtsverschil was, was het spel van VB wel meer verzorgd en ook hun aanvallen over de flanken waren fraai.

Tijdens een drinkpauze werd de aangeslagen Koen Barrée vervangen door de meer aanvallend ingestelde Nick Scharrenberg. Rond de dertigste minuut kwam Be Quick diverse malen flink in de verdrukking en kon slechts met kunst- en vliegwerk de nul worden gehouden. Kansen waren er voor Be Quick nauwelijks. Misschien was het de warmte, maar allengs gingen de Apeldoorners meer en meer over tot het hanteren van de lange bal en dat kwam hun spel niet ten goede. Centrale verdedigers Michael Parauti en Noud Veldscholten hadden hier ook minder moeite mee dan de voorzetten van de zijkant. Richting rust werd de passing aan beide zijden er ook niet beter op.

Toch had Be Quick met een voorsprong de kleedkamers in kunnen gaan. In de blessuretijd van het eerste bedrijf passte Scharrenberg op de goed opgestelde Dani Kersten, maar diens schot werd gestopt door doelman Thomas Hendriks. Routiner Mark Becks kwam na de pauze voor Saif Baig, die hinder ondervind van een slepende blessure. Be Quick kwam nu met een meer aanvallend concept, hetgeen de ploeg goed deed en resulteerde in een paar gevaarlijke aanvallen. In de 51ste minuut leek de goal echter aan de andere kant te vallen, maar vrijstaand voor doelman Lars Metselaar schoot Tim Beeking ongelooflijk knullig naast. Toch speelden de gastheren nu aanmerkelijk beter dan de eerste helft en ontspon zich een aantrekkelijk duel. Toch kwam Be Quick op achterstand. In de 64ste minuut ging Tom Hage een lange bal achterna, Metselaar kwam uit zijn doel maar kon niet verhinderen dat Hage de bal over hem heen lepelde en vervolgens vrije doorgang had naar de goal, 0-1.

Be Quick reageerde en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar voor de zestien van VB liep het meestal vast. Hetzij door het overdrijven van een individuele actie, dan wel door een slordige eindpass. Twaalf minuten voor tijd viel het doek voor Be Quick na een mooie actie en dito schot van Gert Versteeg, 0-2. Twee minuten later kopte de volledig vrijstaande Tim Beeking een voorzet binnen, 0-3. Hierna lieten de gasten nog een handvol kansen onbenut en was het Scharrenberg die in blessuretijd de eer redde, 1-3. De nederlaag was, alles overziend, wel terecht. Mede gezien de hoeveelheid kansen die VB kreeg. Complimenten voor beide ploegen die de moeilijke omstandigheden manmoedig het hoofd boden.

Voor Be Quick is het tot nu toe een zuur seizoen. De jonge ploeg werkt zich het snot voor de ogen, is vrijwel nooit van de mat gespeeld, maar is daar gewoonweg te weinig voor beloond. Wellicht komt dat de komende weken nog. Tot slot een schouderklop voor scheidsrechter J.A. van 't Slot (Nunspeet), die een prima pot floot.

Be Quick: Metselaar, Koycu, Veldscholten, Hurenkamp, Barrée (17. Scharrenberg), Albayrak, Baig (46. Becks), Kersten, Krüger (81. Tempelman), Elsman en Parauti.