Actie tijdens de wedstrijd FC Zutphen zat.1 tegen DZC '68 die in 0-4 eindigde. Foto: Hans ten Brinke
Actie tijdens de wedstrijd FC Zutphen zat.1 tegen DZC '68 die in 0-4 eindigde. Foto: Hans ten Brinke

Laatste kans voor FC Zutphen in uitwedstrijd tegen DOS '37

ZUTPHEN - FC Zutphen heeft met nog twee wedstrijden te gaan een achterstand van vier punten op de plek die recht geeft op nacompetitie. De Zutphenaren binden de strijd aan met DOS '37 uit Vriezenveen, dat theoretisch nog een kans heeft op de derde periode. Maar dan moet alles wel meezitten voor de mensen uit Vriezenveen.

De thuiswedstrijd verloor FC Zutphen met 1-3. En zaterdag zal het er vooral op aan komen om de nul achterin vast te houden. Pas dan heeft men kansen op een goed resultaat, en zou teruggang naar de tweede klasse op zijn minst nog een week, maar misschien wel helemaal uitgesteld kunnen worden. Dat klinkt allemaal optimistisch, maar een rechtgeaarde speler gaat er de volle 90 minuten voor, en geeft zich voor die tijd niet gewonnen. Dat geldt ook als team. En dat is het mooie van voetbal. Het was zaterdag 5 mei natuurlijk een enorme afknapper in de cruciale wedstrijd tegen DZC '68 die met 0-4 verloren ging. Veel doelpunten krijgt FC Zutphen tegen vanuit stilstaande situaties, en daar moet toch op te trainen zijn. Bovendien is het een kwestie van concentratie. Er zal daarom tot de laatste minuut gestreden moeten worden.

Het tweede elftal en de A-1 jeugd vechten ook voor hun laatste kansen. Maar dan gaat het bij beiden om het kampioenschap. Daarin is men afhankelijk van de concurrenten.

Het tweede speelt om 12.30 uur in en tegen Dieren. En de A-1 gaat op bezoek bij nummer 3 SDC '12, terwijl men zelf op de tweede plek staat.

De competitie nadert zijn beslissende fase. Bovenin strijden Flevo boys en SVZW om het kampioenschap, waarbij met nog drie wedstrijden te gaan, men beiden 56 punten heeft en het doelsaldo een verschil van 1 geeft in het voordeel van de ploeg uit Emmeloord. De weersvooruitzichten zien er uitstekend uit, en er zal zaterdag dan ook weer volop gestreden worden om een goed resultaat neer te zetten.

Meer berichten