Johanna van Sabben met haar novelle Buikschuif. Eigen foto
Johanna van Sabben met haar novelle Buikschuif. Eigen foto

Zutphen heeft er een schrijfster bij

Zutphen heeft er een schrijfster bij

ZUTPHEN - De Zutphense Johanna van Sabben debuteert op haar 52ste met de pakkende novelle 'Buikschuif'. Het psychologische verhaal gaat over Jona, een vrouw van achter in de dertig. Zij verheugt zich op de midlife crisis, wat volgens haar een milde variant is op de bestaanscrisis die ze al heeft sinds ze bestaat.

Het verhaal begint binnen de muren van een psychiatrische kliniek, maar pas na haar ontslag wordt haar leven echt een gekkenhuis. De ervaringen van Jona zijn beschreven op zo’n originele, ontroerende en tegelijkertijd humorvolle wijze dat een ieder Jona al snel in het hart sluit.

Johanna’s debuutroman is niet autobiografisch, maar de schrijfster schuwt parallellen met haar eigen leven niet. Zij schrijft al meer dan 25 jaar voor intimi, die haar aanspoorden om eindelijk eens met een boek te komen. Het resultaat ligt nu in de boekwinkel. 'Buikschuif' telt 134 pagina’s, is uitgebracht door Uitgeverij Van Warven, ISBN 978-94-924-2148-7, en is onder meer verkrijgbaar bij Boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Boek en Buro, De Boekerij en online.


Preuverij van kunstwerken

ZUTPHEN - De opening van de volgende expositie in Dat Bolwerck is zondag 13 mei om 15.00 uur. Uit de bijzondere collectie van Josje de Baat (voormalige galerie Jos Art uit Amsterdam) wordt een zeer gevarieerde verzameling getoond van kleine en grote moderne werken in verschillende technieken.

Deze schetsen een beeld van moderne kunst over een periode vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw tot het heden. Een expositie voor fijnproevers met klinkende namen maar ook van minder bekend geworden grote talenten. Josje de Baat zal deze middag de expositie persoonlijk inleiden. Iedereen is van harte welkom.

Meer berichten