Percussionist  Vernon Chatlein. Foto: PR
Percussionist Vernon Chatlein. Foto: PR

Percussiefeest in Luxor

ZUTPHEN – Twee percussionisten, Vernon Chatlein en Nils Fisher treden dinsdag 15 mei op in Luxor. Het belooft een swingend exotisch feestje te worden aan de Houtmarkt 64 in Zutphen. Aanvang 22.00 uur.

Vernon Chatlein, leider van de band, komt uit Curaçao. De plaat 'Live at the Village Gate' van Tito Puente uit 1993, waarop Latin dans ritmes op hoogstaand niveau wordt geïmproviseerd, was een keerpunt in zijn leven. Gestimuleerd door zijn vader nam Vernon les in percussie. Hij heeft twee jaar in Cuba gewoond en muziek gestudeerd waaronder de batá, de trommel voor santería, Afro-Cubaanse ceremonieën. In 2009 is Vernon naar Nederland verhuisd, omdat hij lessen wilde volgen bij één van de grondleggers van de Curaçaose jazz, pianist Randal Corsen. Hij heeft ook meegespeeld op zijn album 'Symbiosis'.
In zijn voetsporen heeft Vernon het debuutalbum 'Peace, Love & Music' opgenomen met typische Curaçaose ritmes. De plaat ontving een 4,5 sterrenrecensie in het toonaangevende blad Jazzism. Het is een ode aan Curaçao, zijn eerste thuis en Cuba zijn tweede thuis. Maar ook aan Amsterdam, zijn huidige woonplaats. Tevens wil hij zijn idolen Tito Puente, Dizzy Gillespie, Chano Pozo op deze wijze eer betuigen.
Vernon neemt voor deze gelegenheid de bekende percussionist Nils Fisher mee, die onder andere speelt bij Nueva Manteca. Op piano Aki Spadaro, Bernard van Rossum op de saxofoon en Humberto Albores Martinez op de bas.
De toegang is vrij en donaties zijn welkom.


Facebook Jazz in Luxor

Meer berichten