Tuin- en landgoedplanten op de Meimarkt in Zutphen. Foto: Richard Heeringa
Tuin- en landgoedplanten op de Meimarkt in Zutphen. Foto: Richard Heeringa

'Voor ieder wat wils' op de Meimarkt

ZUTPHEN - De Meimarkt in Zutphen staat op de agenda voor zondag 27 mei. Het is de laatste zondag van mei en de winkels zijn dan ook geopend. Het credo is: 'voor ieder wat wils'. De markt duurt van 10.00 tot 17.00 uur en bevindt zich in het centrum van Zutphen.

De Meimarkt wordt al meer dan dertig jaar georganiseerd. De historische marktpleinen in de binnenstad van Zutphen zijn op zichzelf de moeite van het bezoeken waard en lenen zich uitstekend voor het organiseren van een uitgebreide markt.
Meer dan 250 standhouders en standwerkers uit het gehele land komen met onder meer bloemen en planten, eten, fruit en groenten maar ook hebbedingen zoals sieraden, kleding, boeken, en nog veel meer koopwaar.
Koopjesjagers en liefhebbers van curiosa kunnen zich begeven naar de Spittaalstraat, waar traditiegetrouw de rommelmarkt georganiseerd wordt.
De Meimarkt is onder vele mensen bekend in de regio en kent een gezellige drukte. Vanaf de Marspoortstraat tot aan de Spittaalstraat staan er slingerend door het gezellige stadscentrum over de markten enkele honderden kramen om langs te slenteren op zoek naar koopjes of andere spullen.
Zondag 27 mei zijn er diverse foodwagens met regionale producten. Verdeeld over de hele markt staan voedselkraampjes waar allerlei heerlijkheden en snacks worden verkocht.
Ook de kinderen kunnen zich op de Meimarkt vermaken in één van de aanwezige attracties. Er is dit jaar een zweef- en een draaimolen.
Een gezellige dag uit voor jong en oud.

Meer berichten