Roparun doorkomst in Zutphen. Foto: Erik Jonker
Roparun doorkomst in Zutphen. Foto: Erik Jonker

Doorkomst Roparun door Zutphen op Eerste Pinksterdag

ZUTPHEN - Alweer voor de vijfde keer op rij komt de Roparun door Zutphen op Eerste Pinksterdagavond. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8.500 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De afgelopen 26 edities van de Roparun is al meer dan 78 miljoen euro opgehaald voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar alleen al is er aan 113 goede doelen een bedrag van 2.016.896,03 euro toebedeeld.

Teams aanmoedigen
In de nacht van 20 op 21 mei, tussen 21.00 en 03.00 uur, komen er zo'n 83 Roparun teams door Warnsveld, Zutphen en De Hoven. Ze hebben er op dat moment al twee dagen en één nacht op zitten en ze gaan de tweede nacht in. Dit is vaak een moeilijk moment voor de teams. Dus aan alle inwoners van Zutphen een oproep om ze aan te moedigen en een hart onder de riem te steken en ze een warm onthaal te geven.

Activiteiten in de lichtjesstad
Vanaf de Kapperallee tot het einde van de Weg naar Voorst staan er brandende waxinelichtjes langs de weg. Een indrukwekkende lichtslinger van ruim 6,5 kilometer. In Warnsveld zijn de straten versierd en zorgen vrijwilligers (Gondelvaart) voor de waxinelichtjes. Op verschillende locaties is er live muziek en een hapje en een drankje te verkrijgen, daarnaast is café/restaurant de Pauw geopend.
De route gaat verder in Zutphen door de Laarstraat met live muziek, onder de welbekende lampenkappen op de Boompjeswal door en daarna aansluitend onder de Drogenapstoren de markt op. Net zoals vorig jaar worden de teams bij de poorten van Zutphen welkom geheten door ridders en jonkvrouwen. Op de markt ligt de rode loper uit en worden alle deelnemers op een podium begroet door een speaker en de burgemeester en wethouders. Daarnaast veel live muziek, een djembé, een dweilorkest en nog veel meer gezelligheid. Ook zijn de meeste terrassen geopend tot 01.00 uur. Door verlichte straten in het centrum en via een verlichte brug komen de lopers in de Hoven uit. Als de kers op de taart worden daar de teams nogmaals aangemoedigd en feestelijk onthaald met een speaker, live muziek, dweilorkest en heel veel gezelligheid bij café de Hoven.

Kortom, de Stichting Doorkomst Roparun Zutphen doet er alles aan om de Roparun teams een hart onder de riem te steken tijdens hun zware tocht naar Rotterdam. Dit kan alleen mede dankzij ieders hulp. Van harte welkom.


www.doorkomstroparunzutphen.nl

Meer berichten