Marike Tuin (viola da gamba) in Kunsthuis Dat Bolwerck. Foto: Peter Beemsterboer
Marike Tuin (viola da gamba) in Kunsthuis Dat Bolwerck. Foto: Peter Beemsterboer

Intieme concerten in een historische setting

Algemeen

ZUTPHEN - Komende twee zaterdagen staan bij dat Bolwerck bijzondere concerten geprogrammeerd. Allereerst op 21 april een concert dat niet zou misstaan aan het zeventiende-eeuwse Hof van de Zonnekoning, Lodewijk de XIV. Het programma van Marike Tuin (viola de gamba) en Robert Koolstra (klavecimbel) heet niet voor niets 'Een dans voor de koning'. De muziek past wonderwel in Dat Bolwerck met haar voorname historische uitstraling en tuin aan de stadsmuur.

De musici, Marike Tuin en Robert Koolstra, hebben beiden een internationale carrière en zijn veelgevraagd op de grote podia van de wereld. Dat geldt ook voor de musici van het volgende concert op 28 april van Wilma Pistorius, Jeroen den Herder (cello) en Victoria Davies-Popken (harp). Pistorius is naast cellist ook componist en maakt internationaal furore met avontuurlijke composities. Op 28 april vangt het concert aan met een première van haar compositie voor harp.

De concerten op 21 en 28 april beginnen om 20.00 uur in Dat Bolwerck Zaadmarkt 112 in Zutphen. Na afloop wordt een drankje gedronken met de musici. Toegang 15 euro, reserveren via Vincent@datbolwerck.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant