Wijkagente Hedy Rosendal helpt leerlingen van De Waaier met hun schooltuintje. Foto: PR
Wijkagente Hedy Rosendal helpt leerlingen van De Waaier met hun schooltuintje. Foto: PR

Vijfmorgentuin groene spil in de wijk

Algemeen

ZUTPHEN - Op maandag en donderdagmiddag is er sinds de aanvang van het lenteseizoen veel drukte in de moestuin van Buurtservice. In totaal 45 leerlingen van basisschool De Waaier krijgen hier praktijkles en zijn actief in hun eigen schooltuintje. Dit onder bezielende leiding van Gea Oosterveld van de Stichting Stadsvoedsel en de eigen juf. Op andere dagen zijn vrijwilligers en medewerkers van Buurtservice aan de slag in de Vijfmorgentuin. Donderdag 12 april kregen de kinderen hulp uit onverwachte hoek; vier agenten kwamen helpen.

De agenten wilden een deel van hun teamdag besteden aan maatschappelijk nuttige activiteiten. Aangezien Buurtservice overal in de wijk contacten heeft, vroegen ze coördinator Clemens Menting om een leuke suggestie. Zo gebeurde het dus dat de agenten, waaronder de wijkagent Waterkwartier Hedy Rosendal, samen met de kinderen aan het tuinieren waren. Aardappelen en uien poten, dahlia's en andere plantjes gingen de grond in.

"Van welke beesten is deze mest?" En bij het zien van een engerling: "Wat is dit voor een enge griezel?" De kinderen hadden volop aandacht en genoten met volle teugen. Al vonden ze het wel jammer dat de agenten geen uniform aan hadden, want dan is iemand natuurlijk pas een echte politieagent. Dat het uiteindelijk wel echte agenten waren bleek bij het teruglopen naar school. Ze konden de kinderen heel goed uitleggen op welke manier je het veiligst een kruising oversteekt.

De moestuin is een plek die voor een deel onderhouden wordt door medewerkers van Buurtservice. Verder wordt de tuin onderhouden door de kinderen van de Waaier. Het grootste deel van de tuinopbrengst komt ten goede aan de Voedselbank. Buurtbewoners en tuinliefhebbers zijn op donderdagochtend van harte welkom om mee te helpen. Kom gerust langs! Binnenkort legt de gemeente ook nog een mooi verhard pad aan naar de tuin. De Vijfmorgentuin is de groene spil in de wijk waar allerlei mensen met groene vingers elkaar treffen.

Handige handen van Buurtservice
Naast werkzaamheden in de eigen groentetuin heeft Buurtservice een klussendienst, tuindienst en boodschappendienst. Tegen een kleine vergoeding kunnen wijkbewoners en organisaties de medewerkers inschakelen voor allerlei klussen. De medewerkers en vrijwilligers van Buurtservice doen zelf meer werkervaring en -ritme op, wisselen kennis en vaardigheden uit en dragen bij aan een meer leefbare wijk. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website.


perspectiefzutphen.nl/buurtservice

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant