Foto: Roland Spek
Foto: Roland Spek

Kleinste muziekinstrumentenmuseum ter wereld in Zutphen

ZUTPHEN - Het Geelvinck Muziek Museum in Zutphen is niet alleen het museum met de grootste collectie fortepiano's in Nederland, het heeft sinds kort ook het kleinste muziekinstrumentenmuseum ter wereld (Guiness Book of Records) in huis.

De herkomst van dit kleinood komt uit, of in de buurt van, het stadje Plauen in Thüringen, vroeger een deel van Oost-Duitsland, in de voormalige DDR. Op poppenhuisformaat zijn de meest uiteenlopende muziekinstrumenten te zien, van fluiten en violen, tot een zink en een serpent, alles rond een vleugel opgehangen en uitgestald. De zink, ook wel cornetto genoemd, is een blaasinstrument dat zijn glorietijd beleefde tijdens de renaissance en ook nog in de vroege Barok, bijvoorbeeld in de muziek van Claudio Monteverdi. De serpent is eveneens een blaasinstrument die rond 1590 in Auxerre (Frankrijk) is uitgevonden.

Met oneindig veel liefde en nauwgezetheid is dit juweeltje eens in de tijd van de DDR samengesteld. Iedereen is van harte welkom om deze nieuwe aanwinst in het museum te komen bekijken. Voor openingstijden en tarieven, zie de website of neem telefonisch contact op.


0575 - 472 560

www.geelvinck.nl

Meer berichten