Twee Zutphense scholen in halve finale Cleantech Talent Award

ZUTPHEN - Zaterdag 21 april pitchen vijf scholierenteams uit Oost-Nederland hun unieke oplossing op het gebied van Cleantech tijdens de finale van de Cleantech Talent Award 2018. Finalisten komen van Het Stedelijk Zutphen, het Isendoorn College uit Warnsveld, het Etty Hillesum Lyceum De Marke uit Deventer en het Gymnasium Apeldoorn.

Een deskundige jury onder voorzitterschap van Monique van Haaf, gedeputeerde van de provincie Overijssel, voelt de scholieren aan de tand en beslist welk team naar huis gaat met de hoofdprijs van 500 euro. De Cleantech Talent Award wordt georganiseerd door het Cleantech Center in Zutphen.

Finale op Cleantech Tomorrow
De ideeën van de scholieren zijn veelzijdig: van geavanceerde afvalscheiding tot energiebesparing in schoolgebouwen. De finale van de Cleantech Talent Award vindt plaats op zaterdag 21 april tijdens de Publieksdag van Cleantech Tomorrow, van 16:00 – 17:15 uur op het Skydeck op Airport Teuge. Die dag is er van alles te beleven op Airport Teuge voor jong en oud. De rode draad is de reis naar een schone en duurzame toekomst. https://www.cleantechtomorrow.nl/programma/21-april-publiek

Optreden Maan
The Voice-winnares Maan treedt op als afsluiting van de Cleantech Talent Award. Dit optreden is, net zoals het hele festival, vrij toegankelijk. Gratis kaarten voor dit optreden zijn vanaf 12:00 uur te verkrijgen bij de entree van het festivalterrein. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Meer berichten