Zes Zutphense goede doelen nemen prijzengeld Roparun in ontvangst. Foto: Meike Wesselink
Zes Zutphense goede doelen nemen prijzengeld Roparun in ontvangst. Foto: Meike Wesselink

Prijzengeld Roparun naar goede doelen

ZUTPHEN - Het wordt steeds lastiger om het prijzengeld van Roparun te verdelen. Al voor het derde opeenvolgende jaar ontving gemeente Zutphen 50.000 euro omdat Zutphen de meest aantrekkelijke Roparunnerstad is.

Door Meike Wesselink

Woensdag 11 april werd het prijzengeld overhandigd aan de goede doelen die passen bij de doelstelling van Roparun. In overleg met de stichting is het prijzengeld als volgt verdeeld: Stichting Vrienden Gelre ontving 5000 euro, Noaberhulp nam 5.900 euro in ontvangst. 2.450 euro is ter beschikking gesteld van Oncologie Netwerk Zutphen en 8.825 euro ging naar Vrienden van Hospice Zutphen. Buurtzorg Warnsveld ontving 14.000 euro en Netwerk Palliatieve Zorg regio Zutphen mocht 1.350 euro mee naar huis nemen. Een kleine 12.500 euro is er dus nog overgebleven. Dat bedrag blijft in beheer van stichting Roparun en kan alsnog ter beschikking worden gesteld aan een palliatieve instelling.

Bea Bentink is een van de vrijwilligers van Noaberhulp en maar wat blij met het prijzengeld. Ook vorig jaar ontving de organisatie het prijzengeld van de estafetteloop. Met een deel daarvan hebben vrijwilligers van de organisatie massagecursussen gevolgd om mensen in de laatste fase van hun leven wat extra comfort en ontspanning te kunnen laten ervaren. Ook dit jaar denkt de organisatie een deel van het geld te steken in cursussen om de vrijwilligers verder op te leiden in de verschillende soorten kanker.

Coby Pennings reikte het prijzengeld uit. Ze riep de hardlopers toe na te denken over het te verdelen prijzengeld. "Als er bijvoorbeeld in Vorden een palliatieve instelling is die steun kan gebruiken, dan kunnen we zo'n organisatie ook eens helpen", gaf ze hen mee.

Ook dit jaar komt de Roparun op 20 mei door Zutphen. De aankomsttijd in de Hanzestad staat echter een uur later gepland. Mensen hoeven dus niet om 20.00 uur, maar om 21.00 uur klaar te zitten voor de eerste lopers.

Meer berichten