Valice is een van de bands die op Bevrijdingspop Achterhoek van zich laat horen. Foto Wendy Vonk
Valice is een van de bands die op Bevrijdingspop Achterhoek van zich laat horen. Foto Wendy Vonk

Vier de vrijheid met Achterhoekse popmuziek

ZUTPHEN - Ook dit jaar zal op 5 mei de crème de la crème van de Achterhoekse popmuziek van zich laten horen tijdens het derde Bevrijdingspop Achterhoek op de Groenmarkt in Zutphen. Dit jaar wordt de vrijheid gevierd met onder meer de bands Valice, Smoking Alaska, CYNBEL en de Joe Cocker tribute Cry Me A River. Om 12.45 uur komen de hardlopers uit de Wageningen aan met de bevrijdingsvuurfakkel en arriveren de Canadezen met Jeeps bij het podium. Daar zal de burgemeester van Zutphen iedereen welkom heten en het nationaal bevrijdingsvuur 2018 worden ontstoken onder begeleiding van het Canadese volkslied.

Valice - Indie pop
Valice is begonnen als een gelegenheidsproject rondom de singer/songwriters Willeke Brittijn en Tess van Hout is Valice uitgegroeid tot een volwaardige band voor de grotere podia. Afgelopen jaar heeft de band meerdere competities gewonnen en op festivals gestaan als Nollie Dollie en Huntenpop. Op dit moment werkt Valice aan haar eerste single met videoclip.

Smoking Alaska
Smoking Alaska brengt zachte melancholische nummers en harde alternatieve rock. Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Het viertal is al meer dan 5 jaar actief. In de zomer van 2013 bracht de band hun eerste single 'Sergeant Sun' uit en in maart 2015 verscheen vervolgens hun debuut-EP 'Waiting for Response'. In maart 2017 bracht de band haar nieuwste single 'Into Motion', inclusief clip, uit.

CYNBEL
De eerste drie singles leveren CYNBEL een dikke tour door Nederland met de Popronde op, live-optredens bij 3FM en Radio 1, de aftershow van Kensington bij Club Ziggo, een hit op Spotify en een aftershow in de AFAS Live (voorheen Heineken Music Hall) als support-act van Stereophonics. 2018 staat in het teken staan van de release van hun debuut-EP Unspoken Tales en het opnemen van de tweede EP. Na een aantal maanden zichzelf opgesloten te hebben, zal de band terugkeren met een nieuw geluid, nieuwe muziek en een nieuwe live-setting.

Cry Me A River - Joe Cocker Tribute
Joe Cocker overleed 22 december 2014 en dat heeft veel muziekliefhebbers in rouw gedompeld. Vooral de wat oudere onder hen herinneren zich natuurlijk zijn geweldige optreden tijdens het Woodstockfestival, waar hij het nummer 'With a Little help from my friends' van Lennon en McCartney een geheel nieuwe dimensie gaf. Als eerbetoon aan deze geweldige zanger is The Ultimate Joe Cocker Tributeband opgericht. Leadzanger Erik Hagelstein, een zevenkoppige band met het neusje van de zalm van de Achterhoekse popmuziek en drie uitstekende zangeressen brengen een eerbetoon aan Joe Cocker.

Meer info en muziek op www.bevrijdingspopachterhoek.nl

Meer berichten