Hanze Stars sterkste in dubbele derby

Algemeen

ZUTPHEN - Afgelopen weekend speelden de basketballers van de Hanze Stars vijf wedstrijden. De U14 en U12, die beide spelen in de landelijke competities, speelden zaterdag in de Hanzehal hun 'derby' tegen TBG Dragons uit Nijmegen. De spelers kennen elkaar goed van de regiotrainingen waar spelers van beide teams aan deelnemen.

In de eerste wedstrijd van de zaterdag ging de U14-1 het eerste kwart gelijk op met de Dragons, wat leidde tot een score van 15-17 aan het eind van de eerste periode. In het tweede kwart kwamen de Hanze Stars los en was er voor de Dragons geen houden meer aan. Halverwege stond het al 40-18. Pas in het vierde kwart wisten de Nijmegenaren weer vaker te scoren, maar toen was het ruime verschil al gemaakt. Eindstand 85-30, waarmee de Hanze Stars de derde plek in hun competitie weer in handen hebben.

Na de U14 kwamen de U12 in het veld. Deze wedstrijd ging op en neer. Het eerste kwart was voor de Hanze Stars, het tweede voor de Dragons. Bij rust was de stand exact gelijk: 31-31. Ook het derde kwart ging nog gelijk op. In het vierde kwart gaven de Hanze Stars nog een keer vol gas en dat was genoeg om het verschil te maken en ook deze wedstrijd met een overwinning af te sluiten: 75-59.

Driepunters
De Heren-1 van Hanze Stars speelden hun thuiswedstrijd tegen Limit Stars uit Dinxperlo. Hanze Stars kwam goed uit de startblokken en pakte al snel een kleine voorsprong. Dat bleef zo in het tweede kwart. In het derde kwart stond het vizier van de Hanze Stars op scherp: liefst 8 driepunters werden er genoteerd. Limit Stars kon daar maar weinig tegenover zetten. In het vierde kwart kwam de overwinning vervolgens niet meer in gevaar: 79-46.

Naast de drie thuiswedstrijden waren er afgelopen weekend twee uitwedstrijden. De U16 verloor in Dronten van VUAS met 76-40, maar de U14-3 wist de winst mee te nemen uit Nijmegen door Wildcats te verslaan met 28-37.