Foto: PR
Foto: PR

Zutphen Circulair wil lokaal samenwerken aan een beter milieu

Algemeen

ZUTPHEN - Een oesterzwammen kwekerij op kweekgrond van koffiedik in de catacomben van Zutphen? Het klinkt misschien vreemd, maar het is werkbaar. En het is nog maar één van de vele ideeën die donderdagavond 22 februari op kwam borrelen bij de bijwoners van Zutphen Circulair. Het event, georganiseerd door een werkgroep met o.a. Harm Edens, bestuur van D66 Zutphen en Harm Wesselink, trok zo'n veertig geïnteresseerden naar de locatie de IJsselstroom. Samen spraken zij over de mogelijkheden om lokaal te werken aan een beter milieu. Door zelf duurzamer te leven, maar ook door nieuwe duurzame initiatieven te ontplooien die anderen aan het werk zetten. Met als einddoel: Zutphen energieneutraal in 2030.

Inspiratie kwam van mensen die al dóen in plaats van denken: De Schooldakrevolutie, Schooldag van de duurzaamheid, Walhallab, Wij zijn Katapult en Oost Nederland Energie. Het is maar een greep uit lokale en landelijke initiatieven voor een betere wereld, veelal opgezet vanuit een samenwerking tussen onderwijs en werkgevers.

Deze avond is wat de organisatie betreft nog maar het begin. Harm Edens: "Al 22 jaar ben ik ambassadeur van het WNF. Vanaf 2016 kreeg ik voor het eerst het idee dat de roep om een duurzamere wereld gehoor kreeg, in 2017 hoefde je het begrip nergens meer uit te leggen. En nu in 2018 willen we allemaal, maar weten we niet hoe. Hoe kunnen samenwerken, waar kunnen we aansluiten? Met Zutphen Circulair hebben we een startsein willen geven voor die Zutphense initiatieven. Want er is zo ontzettend veel mogelijk, maar we doen nog zo weinig".

De organisatie wil mensen binden en met elkaar in contact brengen op een laagdrempelige manier. Heb je ideeën en zoek je medestanders? Meld je aan via de Facebookpagina 'ZutphenCirculair' of mail en pitch je idee.


Zutphencirculair@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant