Afbeelding

Gemeente Zutphen daagt inwoners uit om taken over te nemen

Algemeen

ZUTPHEN - Als een groep (georganiseerde) inwoners denkt taken anders, beter, slimmer en/of goedkoper te kunnen doen dan mogen ze de gemeente Zutphen uitdagen. Onder het motto 'Wij gaan het zelf doen' maakt de gemeente werk van Right to Challenge.

De gemeente werkt al intensief samen met de samenleving. Maar als inwoners vinden dat zij de uitvoering van een gemeentelijke taak beter of goedkoper kunnen? Dan is er 'Wij gaan het zelf doen'. Inwoners weten tenslotte als geen ander wat er leeft in Zutphen en wat ze belangrijk vinden.

Wethouder Patricia Withagen vindt het belangrijk dat de gemeente werk maakt van Right to Challenge. "Daarmee kunnen we talenten, kennis en ervaring van inwoners nog meer inzetten om de maatschappelijke vraagstukken in Zutphen en Warnsveld op te lossen. Bij deze nodig ik de inwoners uit om ons uit te dagen. Als u denkt dat u het beter, anders of goedkoper kunt dan de gemeente, ga dan met ons in gesprek."

Inwoners die een plan hebben kunnen het beste eerst een mail sturen naar wijgaanhetzelfdoen@zutphen.nl. Via het telefoonnummer van de gemeente (140575) kan ook contact opgenomen worden met Monique van 't Erve of Hajo Rietman. Meer informatie is te vinden op de website.


zutphen.nl/wijgaanhetzelfdoen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant