Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Valentijn

Valentijn

Uiteraard wil ik er absoluut niet aan mee doen. Houd ik mij er verre van, doe het af als commerciële onzin. De rest rest van het jaar vind ik roze fantastisch en kaarten en brieven schrijven én krijgen hartstikke leuk, deze week doe ik er niet aan mee. Waar doe ik niet aan mee? Nou aan Valentijnsdag natuurlijk en alles wat er mee te maken heeft.

Deze week stuur ik geen enkele kaart (ze zijn toch al amper te vinden zonder romantische liefdesverklaringen en ander zoetsappig geneuzel), ik stuur geen brief en cadeautjes laat ik ook links liggen. Ik wil er niet eens mee geassocieerd worden. Valentijn is iets voor pubers die niet hardop durven zeggen dat ze helemaal hoteldebotel zijn op iemand. Of iemand gewoon heel erg aardig vinden, iemand in de zogenoemde 'friendzone' maar zelfs dat kennelijk niet durven zeggen. Dat iemand gewoon een vriend is, is commercieel gezien kennelijk ook erg interessant als ik de reclames op tv moet geloven. Alhoewel gewoon een vriend natuurlijk niet bestaat. Al mijn vrienden zijn heel bijzonder, ieder op zijn of haar eigen manier.

En dat laat ik ze toch wel weten. Denk ik toch. Gewoon door af en toe een kaartje te sturen, aandacht voor elkaar te hebben, er te zijn voor elkaar. Door dik en dun. En zo weet ik ook dat zij om mij geven. Niet op verplichte dagen maar het hele jaar.

En die stille liefde? Die heb ik niet. Niet dat ik nou zo dapper ben en op elke man afstap die ik echt heel erg leuk vind om hem mijn liefde te verklaren, oh nee, echt niet. Maar er zijn toch wel betere manieren dan zo'n anonieme kaart met als afzender enkel 'jouw Valentijn'. Dat schiet toch ook niet op. Dat zul je zien. Stuur ik zo'n kaart naar een grote liefde met als afzender Valentijn en dan denkt hij dat het van heel iemand anders is waarop hij vervolgens naar die persoon toegaat en zij nog lang en gelukkig leven dankzij mijn kaart en ik eenzaam verdrietig en alleen achterblijf met 15 katten. Of konijnen dan in mijn geval... nee ik begin er niet aan... ik doe er niet aan mee.

En toch stiekem, heel stiekem hoop ik toch op een kaartje. Stiekem dan he. En misschien stuur ik er ook nog wel eentje. Heel stiekem. Want uiteraard wil ik er absoluut niet aan mee doen... sssst.

Meer berichten