Een extraatje voor muziekles, sportlessen of bijles ontbreekt bij veel kinderen. Foto: PR
Een extraatje voor muziekles, sportlessen of bijles ontbreekt bij veel kinderen. Foto: PR

D66, CDA en BewustZW willen gelijke kansen voor ieder kind

ZUTPHEN - Door beperkte financiële middelen ontbreekt bij veel kinderen het gewenste steuntje in de rug, waarmee ze anders optimaal gebruik hadden kunnen maken van hun talenten. Een extraatje voor muziekles, sportlessen of bijles is niet mogelijk voor hen. Wat D66 betreft moet dit anders.
D66 wil dat ieder kind gelijke kansen heeft. Zolang er binnen het onderwijs niet de middelen en mogelijkheden zijn om net dat beetje extra te bieden, vindt de partij dat kinderen via de meedoenregeling hier alsnog aanspraak op moeten maken.

Binnen het budget van de kindermeedoenregeling kunnen kinderen en ouders zelf kiezen waar ze deze middelen voor in zetten. Of dit nu sport, muziekles of ondersteuning bij school is. Ook wil D66 ‘meedoenarrangementen’ vormen. In deze arrangementen maakt de gemeente afspraken met bedrijven en instellingen die deze bijles, examenregelingen en dergelijke aanbieden; kinderen die binnen de doelgroep van de meedoenregeling vallen kunnen hier kosteloos gebruik van maken.

Motie
Om dit mogelijk te maken dient D66, samen met het CDA en BewustZW vandaag de motie ‘kansen voor ieder kind’ in, waarin zij het volgende vragen:

1. kinderen van ouders die voldoen aan de voorwaarden van de meedoenregeling toegang te bieden tot bijles, individuele huiswerkbegeleiding, remedial teaching of examentraining vanuit de meedoenregeling van Het Plein;
2. Direct over te gaan tot uitvoering van de motie en deze aanpassing in de meedoenregeling direct te communiceren naar scholen, maatschappelijke organisaties en betrokken ouders/verzorgenden

Meer berichten