Roos de Vries wint voorleeswedstrijd van Zutphen en Warnsveld

Winnares Roos de Vries. Foto: PR
Winnares Roos de Vries. Foto: PR

ZUTPHEN/WARNSVELD - Roos de Vries van basisschool J.F. Kennedy uit Zutphen heeft zaterdag de Zutphense voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in de Bibliotheek Warnsveld. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. Roos zal binnenkort Zutphen en Warnsveld vertegenwoordigen in de halve finale. Wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2018.

De veertien kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Gonnie Akerboom naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. In de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Lucienne Veldhuis gesproken.

Roos de Vries las een fragment voor uit het boek 'Wolven in de stad' van Paul van Loon. De jury vond dat Roos een goede inleiding gaf waardoor het publiek meteen in het verhaal zat. Roos zal een van de acht deelnemers zijn aan de halve finale die op 10 maart 2018 gehouden zal worden in de Bibliotheek Zutphen.

Meer berichten