CDA Zutphen-Warnsveld dient motie 'Zutphen slaafvrije gemeente' in

ZUTPHEN - Voor het CDA Zutphen-Warnsveld stopt de wereld niet bij de gemeente-, provincie- of landsgrens. Op maandag 12 februari diende de partij daarom de motie 'Zutphen slaafvrije gemeente' in. In deze motie roept de partij het college op om zich maximaal in te spannen om van Zutphen de eerste slaafvrije gemeente van Nederland te maken.

"Slavernij is geen woord uit het grijze verleden, maar een buitengewoon actueel onderwerp. We kunnen er ook het woord mensenhandel voor gebruiken. Vormen van mensenhandel zijn o.a. seksuele uitbuiting, dwangarbeid, schuldarbeid, huishoudelijke slavernij en kindsoldaten. Slavernij is te stoppen, maar dan moet iedereen zich wel bewust zijn dat het ook in de 21ste eeuw een groot probleem en een gigantisch onrecht is.", zo laat het CDA Zutphen-Warnsveld weten.

Om dit probleem op de kaart te zetten vond op 14 oktober 2017 de Walk for Freedom plaats op diverse plaatsen in Nederland, waaronder in Zutphen. Om veel meer mensen bewust te maken van dit onrecht wil het CDA Zutphen-Warnsveld van de gemeente Zutphen de eerste slaafvrije gemeente van Nederland maken.

Om van Zutphen de eerste slaafvrije gemeente van Nederland te maken, moet volgens de partij het college vooral, maar niet uitsluitend, aandacht schenken aan de volgende onderdelen: dat gebruikte natuursteen voor de bestrating niet uit bedenkelijke steengroeves afkomstig is; dat aangeschafte kleding niet gemaakt is in kledingfabrieken die werken met kinderarbeid en dat voorlichting rondom loverboys en illegale prostitutie goed geregeld is.

Meer berichten