Stockphoto verkiezingen.
Stockphoto verkiezingen.

Tweede Groot Zutphens Verkiezingsdebat

ZUTPHEN - Donderdagavond 1 maart vindt voor de tweede keer in Het Koelhuis het grote lijsttrekkersdebat plaats. Het eerste debat bij de gemeenteraadsverkiezingen vier jaar geleden, was een groot succes. Eigenaar van het Koelhuis, Mieke van Tilburg: "De zaal was tjokvol, er kon niemand meer bij."

Door Alize Hillebrink

Het debat is een initiatief van freelance journalisten: Misha Hofland, Sander Grootendorst en Erik Klop en Mieke van Tilburg van Het Koelhuis. Gespreksleider Sander Grootendorst voelt de lijsttrekkers aan de tand met Eric Klop als side kick. Lijsttrekkers gaan met elkaar in discussie over de belangrijkste thema's die nu en in de komende jaren in Zutphen spelen. Hierbij komen typisch Zutphense issues aan bod, met als hamvraag: Waar staan de lijsttrekkers voor in Zutphen? Eén van de onderwerpen laat zich makkelijk raden. Klop: "De soap rond de thuiszorg zit er in ieder geval bij." De rest moet nog door het vierkoppige team worden vastgesteld. Van Tilburg: "Wij bepalen welke politieke kopstukken met elkaar in debat gaan. Hierbij kan het publiek in de zaal live reageren."

Vanwege de verwachte grote opkomst is de opzet dit jaar ietsje anders. In het Koelhuiscafé komt een politieke informatiemarkt. Hier kunnen bezoekers in gesprek met de lokale politieke partijen, vragen stellen aan raadsleden en zwevende kiezers hun mening bepalen. Van Tilburg: "Hier wordt het feest van de democratie zichtbaar en kun je doorpraten om te ontdekken aan welke politieke partij je de komende vier jaar jouw Zutphense belangen toevertrouwt." Het grote debat vindt plaats in de Boterzaal op de eerste verdieping. Hier is plaats voor 250 mensen. Van Tilburg: "We bieden een afwisselend programma met livemuziek en dichter Tim Pardijs geeft na afloop een poëtische reflectie."

Nog geen idee waar je op gaat stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart? Geen nood! Kom naar hét grote Zutphense lijsttrekkersdebat. Toegang tot het debat is gratis. Vol=Vol.

Programma
19.30 uur: Inloop en bezoek politieke informatiemarkt in het Koelhuis Café;
20.00 uur: Lijsttrekkersdebat ronde 1 in Boterlokaal (onderwerp en lijsttrekker wordt nog uitgewerkt);
20.50 uur: Pauze en bezoek politieke informatiemarkt, Koelhuis Café;
21.10 uur: Vervolg lijsttrekkersdebat ronde 2 in het Boterlokaal;
22.00 uur: Borrelen en napraten op politieke informatiemarkt, Koelhuis Café.

Meer berichten