Slagwerkgroep Slagerij van Kampen.  Foto: PR
Slagwerkgroep Slagerij van Kampen. Foto: PR

Slagerij van Kampen afsluiter Slagwerkdag Zutphen

ZUTPHEN - Slagerij van Kampen is dit jaar de grote afsluiter van Slagwerkdag Zutphen, een initiatief van Drumschool Multipercussion. Op zondag 8 april geeft deze bekendste slagwerkgroep van Nederland een knallend optreden in Het Koelhuis. Daarnaast verzorgen een groot aantal bekende drummers optredens en workshops waaronder de drummers van Rondé en Waylon. De dag duurt van 13.30 tot 20.30 uur.

Waarom zouden de drums niet de hoofdrol kunnen spelen in een band? Vanuit die gedachten startte in 1982 Slagerij van Kampen. Inmiddels is de band een begrip in binnen- en buitenland. Ze traden op voor Nelson Mandela, ontvingen een Edison en een gouden plaat en stonden voor talloze uitverkochte zalen. En op 8 april sluiten ze de derde editie van Slagwerkdag Zutphen af.

Na de succesvolle en uitverkochte edities van 2016 en 2017 is Slagwerkdag Zutphen het aan zijn stand verplicht om wederom de beste drummers naar Zutphen te halen. Ook voor de editie van 2018 is dat gelukt. Zo geven Sharon Zarr (drummer van Rondé), Lean Robbemont (drummer van Waylon), Ruben van der Velde (drummer van Gers Pardoel), Joost Kroon (drummer van New Cool Collective) en drummer en percussionist Femke Krone workshops en optredens.

Interactie met publiek
De drummers vertellen tijdens Slagwerkdag Zutphen ook over hun samenwerking met bekende artiesten. Daarnaast is er veel ruimte voor interactie. Het publiek heeft de mogelijkheid om vragen te stellen of om de eigen drumskills te laten horen aan de profs. Na afloop van iedere workshop is er gelegenheid om met de slagwerkers op de foto te gaan of om een handtekening te vragen.
Tijdens Slagwerkdag Zutphen is er ook een markt ingericht waar onder meer Drumzaak Apeldoorn, Phoenix Music Gifts, Pat Sticks, El Cajon Percussie en Theworldfastestdrummer.nl staan met hun expertise.

Opbrengt naar een goed doel
Net als voorgaande jaren is Slagwerkdag Zutphen gekoppeld aan een goed doel: het Gunjur Muziekfestival in Gambia. Iedere bezoeker krijgt gratis twee lootjes en tijdens de dag zijn extra loten verkrijgbaar waarmee mooie prijzen gewonnen kunnen worden. De opbrengt van deze loterij én het festival gaat in zijn geheel naar het Gunjur Muziekfestival dat net als Slagwerkdag Zutphen elk jaar wordt georganiseerd door Drumschool Multipercussion. Op het festival presenteren lokale bands zich aan het publiek, maar zijn ook leerlingen van Multipercussion aanwezig. Zij volgen daar djembélessen en steunen lokaal andere goede doelen. In februari wordt er al een container met hulpgoederen naar Gambia verscheept.

Kaarten
Kaarten voor Slagwerkdag Zutphen zijn te bestellen via e-mail en kosten 20 euro per stuk. Er is slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar in verband met de kleinschaligheid van de ruimtes. Op is dus ook écht op. Op de dag zelf worden geen kaarten meer verkocht.


info@multipercussion.com

www.slagwerkdagzutphen.nl

Meer berichten