'De tijd van klassikaal, frontaal onderwijs is echt voorbij'. Foto: PR
'De tijd van klassikaal, frontaal onderwijs is echt voorbij'. Foto: PR

Stedelijk Lyceum na ruim 25 jaar in ere hersteld

Algemeen

ZUTPHEN - In 1990 is het Stedelijk Lyceum (oorspronkelijk opgericht in 1840 als gymnasium) opgegaan in de brede scholengemeenschap Het Stedelijk. Om de havo-, atheneum- en gymnasiumleerlingen beter te bedienen, is het Stedelijk Lyceum nu in ere hersteld.

Op Het Stedelijk krijgen havo- en vwo-leerlingen onderwijs op maat. De school doet samen met vijf andere scholen in Nederland mee aan de pilot van het ministerie 'recht op maatwerk'. Rector Arnold van Gessel: "Het is mooi om te zien hoe steeds meer leerlingen bij ons op school een eigen programma volgen en daardoor meer worden uitgedaagd. De tijd van klassikaal, frontaal onderwijs is echt voorbij".

Op Het Stedelijk als daltonschool leren leerlingen omgaan met meer verantwoordelijkheid en keuzevrijheid. Nu de wetgeving steeds soepeler wordt, zie je leerlingen verbreden, versnellen en vakken op een hoger niveau volgen. Van Gessel: "Voor leerlingen met minimaal een havoadvies heeft het Stedelijk Lyceum nu écht iets te bieden. Ook wordt het onderwijsprogramma steeds uitgebreider, waaronder met nieuwe vakken als drama en filosofie. Ook op onze technasium-licentie zijn we ontzettend trots".

Zaterdag 20 januari is de open dag van het Stedelijk Lyceum van 10.00 uur tot 14.00 uur aan de Isendoornstraat in Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant