Columns

Column Henrieke Schoonekamp - Saaie week

Saaie week

De eerste anderhalve week van januari zit erop. En dat vind ik nou echt de meest saaie tijd van het jaar. Alle Kerstverlichting is terug de dozen in, dus buiten geen lampjes meer, maar alleen grauw weer. Geen kleur. En er gebeurd helemaal niks, er is nergens iets te doen. Dat is niet zo heel erg. Maar niet handig als er van je verwacht wordt dat je elke week een column in mag leveren. En ik er na een paar jaar wel achter ben dat dit in januari echt het allermoeilijkst is. Het is gewoon saai!

Goed, even terugdenken dus aan wat ik afgelopen week heb gedaan. Vooral gewerkt. Net als de rest van Nederland. Met de feestdagen was ik niet vrij, maar dan ben ik wel binnen een half uur in Apeldoorn. Nu stond ik gewoon weer met vele anderen in de file. Niet echt een goed verhaal.

Feestje gehad afgelopen vrijdag, een vriendin vierde haar verjaardag en housewarming tegelijk. Hartstikke gezellig. En laat.

Ik heb de sportschool opgezegd. Niks goed voornemen om meer te gaan sporten. Ik vind er gewoon niks aan in de sportschool, laat mij maar buiten zijn. Dus omdat ik vooral sponsor was van de sportschool deze maar opgezegd. Dat naar buiten gaan, dat doe ik wel. Ook in de kou. Afgelopen zondag al heel vroeg met een vriendin naar de Posbank gereden en zeker tien kilometer gelopen. Op een manier zoals wij dat doen. Mopper mopper het is koud, mopper mopper, veel modder, mopper mopper, geen kleur te bekennen, mopper mopper een loopneus, mopper mopper wat is het steil op sommige stukken. Om daarna koffie en thee te gaan drinken en tegen elkaar te zeggen: "Dat was lekker he, doen we snel weer." En dat dan ook echt menen.

Verschillende mensen gezien en hen nog gelukkig nieuwjaar gewenst. Kan nog best.

Op zoek geweest naar een nieuwe oven/magnetron nadat de vorige totaal onverwacht een soort "POEF" geluid maakte en er zwarte rook uitkwam.

Aan de studie omdat ik voor het werk een certificaat weer moet halen. Getracht een film te kijken, maar ik sliep al na tien minuten om vervolgens drie uur later met pijn in mijn nek wakker te worden op de bank. Sowieso heel veel geslapen. Ik slaap me suf in deze tijd van het jaar, mis licht en warmte. Heb een boek gelezen. Een heel slecht boek, maar kon het toch niet wegleggen.

Teruglezend is het dus eigenlijk klinkklare onzin dat dit de saaiste week van het jaar was. Aansteller. Dit belooft nog wat voor de rest van het jaar. En dus komt het met die columns ook wel goed…

Meer berichten