Eric van Veluwen, medeoprichter van de Goede Snackbar, met Andre Brouwer (r) van stichting EKO-keurmerk. Foto: PR
Eric van Veluwen, medeoprichter van de Goede Snackbar, met Andre Brouwer (r) van stichting EKO-keurmerk. Foto: PR

Cateraar scholen Zutphen en Warnsveld krijgt als eerste het EKO-keurmerk

ZUTPHEN - De Goede Snackbar werd vandaag, 9 januari, tijdens de HORECAVA in de RAI in Amsterdam als eerste cateraar bekroond met het bronzen EKO-keurmerk. "We zijn net een jaar van start, om precies te zijn vanaf 9 januari 2017 en om nu al deze erkenning te krijgen, is een kroon op ons noeste werk," zegt Eric van Veluwen, medeoprichter van de Goede Snackbar. De Goede Snackbar verzorgt de catering op het Isendoorn College in Warnsveld en op twee locaties van de Vrije School en het Baudartius College in Zutphen.

De Goede Snackbar kiest bewust voor meer vers, minder suiker en biologisch. Het cateringbedrijf streeft naar eerlijk en gezond eten, met een knipoog naar het feit dat eten ook aantrekkelijk moet zijn. Want het oog wil ook wat, net als volwassenen zijn jongeren daar gevoelig voor. "Ik zie toe op de kwaliteit die we leveren en informeer bij de leerlingen wat ze vinden van het aanbod, zodat ik dat kan bijsturen waar mogelijk," aldus Eric. De leerlingen waarderen het dat er naar hen geluisterd wordt.

De Goede Snackbar voert om die reden een gevarieerd beleid en er wordt gekeken hoe ze de leerlingen binnen de school kunnen houden. Dat valt niet altijd mee, want de concurrentie ligt bij iedere school echt letterlijk om de hoek. Supermarkten en cafetaria's weten scholieren te lokken met goedkope producten, groot verpakkingen en gemak, daardoor is het lastiger om een lekkere salade of verse smoothie te verkopen. "Wij hebben als pril cateringbedrijfje veel geleerd in een jaar tijd," vertelt Eric, die als eerste Bio kok van Nederland het klappen van de zweep kent. "Toch houden we vast aan ons uitgangspunt, dat betekent dat we kiezen voor gezond, aantrekkelijk, betaalbaar en 'home made'." Dat dit mogelijk is heeft de Goede Snackbar mede te danken aan Driekant bakkerij, de biologische bakker uit Zutphen, die mede-eigenaar is van de goede snackbar.

Dit alles heeft geresulteerd in de waardering dat De Goede Snackbar als eerste cateraar in Nederland het EKO-keurmerk krijgt. Het assortiment op de drie scholen (met zes uitgiftepunten) bestaat nu al voor meer dan veertig procent uit biologisch en komend jaar hoopt de cateraar dat nog verder uit te breiden. Tijdens een pitch bij stichting DOEN viel het DGS-concept op, met als beloning dat ze De Goede Snackbar de komende jaren actief gaan ondersteunen bij hun doelstellingen. Bij de pitch rondom duurzame initiatieven kozen de vijf juryleden een project. Directeur Anneke Sipkens van stichting DOEN was onder de indruk van de persoonlijke betrokkenheid van Eric bij het thema kinderen/ jeugd en voeding. De trotse ondernemer vertelt: "Voor ons is dit een extra steun in de rug om ons concept verder vorm te geven als sociale onderneming, daar zal de Goede Snackbar het komende jaar dankbaar gebruik van maken".

Meer berichten