Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Medewerker sportcomplex Lochem overleden na opsluiting in zeecontainer

Algemeen

LOCHEM - Twee personen zijn dinsdag 9 januari rond 15.00 uur onwel geworden in een zeecontainer bij het Zwembad De Beemd aan de Zutphensestraat. Een van de onwel geraakte personen, die ernstig gewond raakte in de afgesloten zeecontainer in Lochem, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de gemeente Lochem op hun website. Het gaat om een medewerker van het sport- en zwemcomplex.

In de zeecontainer liggen houtkorrels opgeslagen, die gebruikt worden voor de pelletkachels in het centrum. Twee personen zijn door de brandweer uit de container gehaald en werden overgedragen aan het ambulancepersoneel. Voor een van de twee opgesloten personen kwam de hulp te laat.

De arbeidsinspectie is een onderzoek gestart om te achterhalen wat er is misgegaan. Burgemeester van de gemeente Lochem, Sebastiaan van 't Erve, meldt aangeslagen te zijn door het incident en dat zijn gedachten uit gaan naar de nabestaanden van het overleden slachtoffer. Ook is hij in contact met de overige medewerkers en het bestuur van het sportcentrum om hen bij te staan.

Het sportcomplex, welke eerst open bleef, is gesloten. Het is onbekend wanneer deze weer open gaat.

Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.
Foto: GinoPress B.V.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant