De film In the Mood for Love speelt zich af in Hong Kong in 1962. Foto: PR
De film In the Mood for Love speelt zich af in Hong Kong in 1962. Foto: PR

Luxor Zutphen start tweede jaar Luxor deLux

ZUTPHEN - Na het succes van vorig jaar gaat Luxor deLux z'n tweede ronde in. De insteek is gelijk gebleven: in het Luxor Filmtheater houdt een 'Bekende Zutphenaar (v/m)' een inleiding bij de film van zijn of haar keuze. De opzet is wel iets anders dan de eerste editie. Dit jaar zijn er vier zondagmiddagvoorstellingen, verdeeld over vier maanden.

Radiomaker, journalist en schrijver Wim Noordhoek trapt af op zondagmiddag 14 januari om 15.00 uur. Zijn keuze valt op de ultieme liefdesfilm In the Mood for Love. Onder de melancholieke zangstem van Nat King Cole vinden twee bedrogen buren elkaar in het Hong Kong van 1962. Hier ontrolt zich een wraakcomplot, met als ingrediënten ingehouden liefde en begeerte. De spanning zit hem in de korte ontmoetingen onderaan de gemeenschappelijke trap, geladen met verlangen.

Luxor deLux ontvangt in februari filosoof en publicist Coen Simon. In maart is schrijfster Annegreet van Bergen te gast en de serie wordt in april afgesloten door kunsthistoricus Gerdien Verschoor.

Meer berichten