Muzinder is een podiumkunstcollectief uit de regio Zwolle. Foto: PR
Muzinder is een podiumkunstcollectief uit de regio Zwolle. Foto: PR

Joodse muziek in Dat Bolwerck

ZUTPHEN - Het Muz!nder collectief verzorgt zaterdag 20 januari in Dat Bolwerck een avond met eigentijdse en klassieke Joodse muziek. Componiste/gitariste Annette Kruisbrink schreef een Klezmer Suite die in zijn geheel te horen zal zijn. Ook hoort u Sefardische muziek uit lang vervlogen tijden, twee prachtige Hebreeuwse liederen van Maurice Ravel en muziek van de Joodse componisten György Ligeti en Ernest Bloch. Van deze laatste wordt het indrukwekkende Prayer (from 'Jewish Life') gespeeld.

Muzinder is een podiumkunstcollectief uit de regio Zwolle en wordt gevormd door professionele musici. De groep staat voor (klassieke) muziek op hoog niveau en zoekt graag verbinding met andere kunstdisciplines zoals vertelkunst en theater. Aan dit concert, dat als titel meekreeg 'Jidl mitn fidl' , werken mee: Franka van Essen (zang), Isabelle Doodhagen (viool), Eberdine van Breemen (klarinet), Annette Kruisbrink (gitaar) en Myrthe van Hulst (cello).

Na afloop is er gelegenheid met elkaar en met de musici na te praten. Kaarten in de voorverkoop 18,50 euro, aan de zaal 20 euro (inclusief drankje). Reserveren wordt aanbevolen en kan via info@datbolwerck.nl. Het concert begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Locatie: Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112 Zutphen.

Meer berichten