Stichting Buddy to Buddy is een van de drie genomineerden. Foto: PR
Stichting Buddy to Buddy is een van de drie genomineerden. Foto: PR

Genomineerden voor eerste Kees Luesink Award bekend

ZUTPHEN/LOCHEM - Villa Achterstraat uit Lochem, Stichting Buddy to Buddy en het WALHALLAb uit Zutphen maken alle drie nog kans op de Kees Luesink Award. Vrijdag 19 januari staan zij in het Koelhuis in Zutphen tegenover elkaar om de allereerste Kees Luesink Award te winnen: een wisseltrofee en een geldbedrag van 2500 euro. De prijs dient als stimulans om het initiatief verder te ontwikkelen. De jury koos de initiatieven uit een totaal van elf inzendingen.

Zorg in de breedste zin van het woord is het thema van de eerste Kees Luesink Award. De jury is op zoek gegaan naar initiatieven die "buiten de lijntjes durven kleuren en dat ook kunnen uitleggen". Villa Achterstraat is een crisisopvang voor kinderen van 2 tot en met 18 jaar. Kinderen die tijdelijk of permanent niet meer in hun ouderlijk huis kunnen wonen wordt een veilig en warm onderkomen geboden, waar structuur en huiselijkheid voorop staan. Stichting Buddy to Buddy helpt vluchtelingen uit een isolement te komen. Dit doet de stichting door betrokken inwoners uit Zutphen en omstreken aan vluchtelingen te koppelen. Het WALHALLAb is een leer- en werkplaats waar je kan werken aan dingen die op school en thuis bijna nooit kunnen.

Publiek is vijfde jurylid
Iedereen is welkom bij de finale en uitreiking van de Kees Luesink Award op vrijdag 19 januari van 16.30 tot 19.00 uur in het Koelhuis in Zutphen. De drie genomineerden krijgen dan elk 15 minuten de tijd om hun initiatief aan jury en publiek te laten zien. Na afloop is het aan de vierkoppige jury om punten te verdelen, waarbij het publiek fungeert als een vijfde jurylid.

Stichting Kees Luesink Award
De stichting Kees Luesink Award richt zich op initiatieven, personen, organisaties of bedrijven die gaan voor sociale winst en vernieuwend zijn. De Award heeft als doel deze initiatieven een steun in de rug te geven, niet op te geven, zich nog meer in te zetten om tot succes te komen. Als voormalig wethouder in Zutphen en burgemeester van Doesburg was Kees Luesink als geen ander in staat mensen te stimuleren om doelen en idealen zelf beter voor elkaar te krijgen.

Meer berichten