Bezoekers kwamen tijdens de opening via de schelpenkoepel binnen. Foto: Alize Hillebrink
Bezoekers kwamen tijdens de opening via de schelpenkoepel binnen. Foto: Alize Hillebrink

Meer dan 50.000 bezoekers voor de Musea Zutphen

ZUTPHEN - Op 13 mei 2017 openden de vernieuwde Musea Zutphen haar deuren in het Hof van Heeckeren. Na ruim 7 maanden, hebben de Musea Zutphen 51.297 bezoekers mogen ontvangen in het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak! Met dit mooie nieuws, luiden de Musea Zutphen het nieuwe jaar in.

2017 is een veelbelovend jaar geweest voor de Musea Zutphen. Naast de verhuizing naar het oude stadspaleis in het Hof van Heeckeren, presenteerden het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak ieder twee mooie tentoonstellingen met onder andere kunstenaars Arie Schippers, Hetty Heyster en Jet Rotmans.

De grote verrassing van afgelopen jaar was de vondst van de geroofde zilverschat. De meeste museale zilverstukken zijn na vier jaar teruggevonden en pronken nu in het Stedelijk Museum Zutphen. De geroofde zilverschat is nog tot en met 21 januari te zien in het Stedelijk Museum Zutphen.

Verzelfstandiging
De Musea Zutphen zijn verzelfstandigd. Eind 2017 is de verzelfstandigingsovereenkomst getekend door René Sueters, wethouder van Cultuur van de gemeente Zutphen en Andries Mulder, voorzitter van Stichting Musea Zutphen. Per 1 januari 2018 gaan de Musea Zutphen als zelfstandig rechtspersoon verder. Met de verzelfstandiging wordt aangesloten bij de landelijke ontwikkeling om gemeentelijke musea buiten het gemeentelijk apparaat te plaatsen.

Tentoonstellingen 2018
Bestuur, directie en medewerkers van de Musea Zutphen hopen op een top jaar in 2018. Er komen fantastische tentoonstellingen aan, waaronder de Lage Landen, Schatten uit het Rijkstentoonstelling die vanaf 27 januari te zien is in het Stedelijk Museum Zutphen en de grote overzichtstentoonstelling van het werk van Willem den Ouden in Museum Henriette Polak. Voor het actuele tentoonstellingsoverzicht en meer informatie, zie de website.


www.museazutphen.nl

Meer berichten