Band ‘The Week’: Emma van Wijngaarden (toetsen), Stan de Groote (electrische gitaar),  Len Harmsen (drum), Boaz Kuizenga (basgitaar) en Carolina Brusse (zang)
Band ‘The Week’: Emma van Wijngaarden (toetsen), Stan de Groote (electrische gitaar), Len Harmsen (drum), Boaz Kuizenga (basgitaar) en Carolina Brusse (zang)

Swingende Top2000 kerkdienst in 'De Wijngaard' Zutphen

Algemeen

Zutphen – Op 29 december zal de tweede editie van de Top2000 kerkdienst plaatsvinden om 19.30 uur in ‘De Wijngaard’, Wilhelminalaan 3 in Zutphen. Tijdens deze dienst zullen er nummers uit de Top2000 lijst van NPO Radio2 worden gespeeld, met als thema ‘Wonderful World, Beautiful People’. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het projectkoor onder leiding van Petra Limon en de band ‘The Week’. Maar het publiek mag natuurlijk ook zelf meezingen!

Het is bijna het einde van het jaar en de Top2000 klinkt op de radio. Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe. De Top2000-kerkdienst haakt aan bij deze Top2000. Als thema is gekozen voor ‘Wonderful World, Beautiful People’ naar de songtekst van Jimmy Cliff. Hierin roept hij de mensen op om eens om zich heen te kijken; wat voor wereld zien we? Een wereld, die prachtig is in zichzelf en die door prachtige mensen bewoond wordt. Maar ook een wereld die niet tot zijn recht komt, omdat er telkens weer haat en nijd, geweld en onderdrukking is. Een wereld die schreeuwt om de broodnodige verandering. Jij mens, hebt de kracht om hier verandering in te brengen. Het thema loopt als een rode draad door de Top2000 nummers die zijn uitgekozen en door de kerkdienst. Voorbeelden zijn ‘Beautiful People’ van Melanie en ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen. Het is een avond vol live-muziek met inspirerende teksten. Iedereen – gelovigen, zoekers, twijfelaars, ongelovigen, muziekliefhebbers, jong en oud - is welkom.

Vorig jaar werd er hard gezocht naar jonge muzikanten die in een band wilden spelen tijdens de Top2000 dienst. Uiteindelijk werd er een groepje samengesteld. Ze speelden tijdens de dienst de sterren van de hemel en besloten er mee door te gaan. Tegenwoordig staat de vijfkoppige groep bekend als ‘The Week’. Ook dit jaar zijn zij weer van de partij.

De Top2000 dienst is een samenwerkingsverband tussen de Protestantse kerken van Zutphen en Warnsveld en de Rooms Katholieke parochie Twaalf Apostelen. De toegang van deze Top2000-kerkdienst is gratis. Er is een collecte na afloop. En u kunt nagenieten in het Top2000-café.

Voor meer informatie: Marga Engelage (m.engelage@12apostelen.nl of 06 29 405 303) of Anneke de Hoop (adehoop@kpnmail.nl).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant