De 11-jarige Mila Kok uit Zutphen is de trotse winnaar geworden van het Cinekid filmfestival shorts. Foto: PR
De 11-jarige Mila Kok uit Zutphen is de trotse winnaar geworden van het Cinekid filmfestival shorts. Foto: PR

FILM: Mila (11) uit Zutphen wint Cinekid filmfestival shorts

ZUTPHEN - Wat een feest, de 11-jarige Mila Kok uit Zutphen is de trotse winnares geworden van het 'Shorts by Kids' onderdeel van het Cinekid filmfestival. Mila wil dolgraag later actrice worden, dus twijfelde geen seconde toen ze de oproep op de website van de VPRO zag.

Cinekid Festival laat de nieuwste films en series zien, maar die zijn bijna allemaal bedacht en gemaakt door volwassenen. Maar er zijn ook een heleboel films gemaakt door kinderen, die ook een spotlight verdienen. Daarvoor is de wedstrijd Shorts by Kids in het leven geroepen. Kinderen konden voor deze wedstrijd hun video's van maximaal 3 minuten insturen.

De jury was dit jaar op zoek naar filmpjes in het thema 'vergroot je wereld'. Dit mocht van alles inhouden: waar ligt de grens in hoe ver je kan gaan, letterlijk op reis gaan, en de grenzen opzoeken tussen gedrag of fantasie. De jury bestond uit: Marieke Rikken, Kidsweek, Margriet Kalverboer, Kinderombudsvrouw en Astrid Bussink, eindredacteur VPRO Jeugd non-fictie. Mila's film 'Stap in de grote wereld....of toch niet!', was samen met nog vijf andere films genomineerd en werd gedraaid op het Cinekid festival.

Het filmpje is hieronder te zien. 

Meer berichten