Wethouder Coby Pennings (r) wenst Marco van Deutekom veel succes als coördinator van de Energiewinkel. Foto: PR
Wethouder Coby Pennings (r) wenst Marco van Deutekom veel succes als coördinator van de Energiewinkel. Foto: PR

Wethouder Coby Pennings opent Energiewinkel

ZUTPHEN - Tijdens een goed bezocht Energiecafé opende wethouder Coby Pennings vrijdag 24 november de vernieuwde Energiewinkel. Dat is vanaf nu zes dagen per week de plek voor gratis energie advies. Het kan gaan om energie besparen, opwekken of afnemen. Coby Pennings: "Het is mooi dat er nu een fysieke plek is met voorbeelden. Want mensen willen graag weten: hoe ziet ledverlichting er dan uit? Of hoe dat werkt met zo'n infraroodpaneel. In deze winkel kan iedereen het zelf zien."

ZutphenEnergie bemenst het grootste gedeelte van de winkel, maar ook andere initiatieven zijn er te vinden. De plek wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente en provincie. De wethouder opende de winkel door kaarsjes uit te blazen en de nieuwe ledverlichting aan te doen. Wouter van den Wall Bake vertelde over het tweede zonnepark. Het collectieve zonnedak is speciaal voor mensen die zelf geen geschikt eigen dak hebben of geen zin hebben in de sores van zelf panelen plaatsen.

De wethouder gaf Marco van Deutekom een ferme handdruk en wenste hem veel succes als coördinator van de Energiewinkel. De winkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur.


www.zutphenenergie.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden