FC Zutphen ontmoet middenmoter DOS'37 op sportpark 't Meijerink

Algemeen

ZUTPHEN - FC Zutphen speelt zaterdag 25 november om 14.30 uur haar tweede achtereenvolgende thuiswedstrijd. Na de felle strijd afgelopen zaterdag tegen ASVD, die in een 1-1 gelijk spel eindigde, komt nu middenmoter DOS "37 op bezoek. Zij zorgden afgelopen zaterdag voor een daverende verrassing door topfavoriet en koploper Flevo Boys thuis op 1-1 te houden. Hierdoor pakte buurman DETO Twenterand, dat op het complex naast DOS speelt, onverwacht de titel in de eerste periode. Enkele maanden geleden redde DETO in de nacompetitie het vege lijf, en nu speelt men in de nacompetitie voor een plaats in de Hoofdklasse. DOS "37 was zwak begonnen aan de competitie met een paar pittige nederlagen in uit wedstrijden, maar de ploeg lijkt nu haar draai te hebben gevonden. FC Zutphen heeft het zoet van de overwinning nog niet mogen smaken. Er werd vier keer verloren en vier keer gelijk gespeeld.

Afgelopen zaterdag werd er flink strijd geleverd tegen ASVD. Helaas kreeg Radjindher Banwari rood, waardoor de laatste fase alles in het werk gesteld moest worden om een punt in de wacht te slepen. Positief was dat de verdediging een goede wedstrijd speelde. Als Banwari geschorst is, zal waarschijnlijk Jelle Macare op rechtsback staan, en Moussa Nahinama op linksback. Met een goede doelman als Marijn Sangers, en een centrum met aanvoerder Sebastian van Laar en Jocko Koster, zal zaterdag de tent gesloten moeten blijven.

Jocko Koster speelde zaterdag zijn honderste wedstrijd voor het vlaggenschip van FC Zutphen. Voorin zal de eveneens jubilerende Niek Bakkerweerd staan. De technische staf zal een keuze maken tussen drie of vier man in het middenveld. Doordat een aantal jongens terug zijn van blessures zijn er diverse mogelijkheden.

Voorafgaand aan dit duel speelt het tweede elftal tegen FC Eibergen om 11.45 uur. Het elftal ontvangt de geluk wensen voor het behalen van de eerste periode titel, na een 3-5 overwinning afgelopen zaterdag tegen DOS "37. De technische staf bestaande uit trainer Jan Willem van Schooten, Peter Bats en team manager Jos Janssen, hebben samen met de jongens een knap stukje werk geleverd. Ook de samenwerking met het eerste elftal is uitstekend. Naast de diverse spelers die ze al geleverd hebben, is het ook positief dat jongens die langdurig geblesseerd zijn geweest weer kunnen beginnen. Deze jongens zullen er zaterdag ook vol voor gaan om de koppositie te handhaven.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant