Vesperviering in St. Janskerk. Foto: PR
Vesperviering in St. Janskerk. Foto: PR

Gregoriaanse Adventsvespers in St. Janskerk

Algemeen

ZUTPHEN - Ook dit jaar nodigt het Gregoriaans Getijdenkoor St. Jan u uit om de Vespervieringen in de Adventstijd mee te maken. De Vespers – naast de Lauden in de ochtend – is als avondgebed het belangrijkste van de dagelijkse Getijden zoals deze al eeuwen in abdijen en klooster wordt gebeden of gezongen. In Zutphen is men al meer dan vijfentwintig jaar vertrouwd met deze vorm van liturgie en is er een alsmaar groeiende belangstelling voor deze meditatieve en spirituele vieringen.

Het is het moment rondom de zonsondergang, dat het licht in onze wereld afneemt en de lichten worden ontstoken. In deze Adventstijd geldt dat eens temeer, de dagen worden korter en de behoefte aan nieuwe licht neemt toe. In de Latijns gezongen Vespers komt de verwachting naar dat nieuwe Licht met Kerstmis in prachtige teksten van psalmen en hymnen al tot uiting. Deze zijn in duidelijke tekstboekjes met vertalingen goed te volgen.

De Vespers worden gehouden op de eerste drie zondagen van de Advent, 3, 10 en 17 december en beginnen om 17.00 uur in de St. Janskerk. Op de vierde Adventszondag, 24 december, vervalt dit jaar de Vespers, dit in verband met de vele vieringen op Kerstavond.


www.getijdenkoorstjanzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant