Het team van Pronto Zutphen met links op de bank bedrijfsleider Mark Wolters. Foto: Luuk Stam
Het team van Pronto Zutphen met links op de bank bedrijfsleider Mark Wolters. Foto: Luuk Stam

Pronto Zutphen pakt uit met woonparty

Algemeen

ZUTPHEN - De Zutphense woonwinkel Pronto is op woensdagavond 22 november te bekijken onder het genot van een hapje en een drankje. Ook zijn er meerdere kraampjes met lekkernijen van lokale ondernemers en staat er voor iedere bezoeker een gratis goodiebag klaar.

Door Luuk Stam

Pronto huist pas sinds juni van dit jaar in Zutphen, maar de landelijk opererende keten bestaat al veel langer. Om precies te zijn 25 jaar. Dat heugelijke feit gaat ook in Zutphen niet onopgemerkt voorbij. Tijdens de speciale woonparty is in een sfeervolle ambiance de nieuwe collectie te bekijken en stelt het personeel zich voor. Het eerste half jaar in Zutphen zit er voor Pronto bijna op. Het 15-koppige team dat de nieuwe meubelzaak runt, is zeer tevreden. "Het bevalt hier heel goed", geeft bedrijfsleider Mark Wolters aan. "Er zit groei in de aanloop en we krijgen het vertrouwen van de mensen. Dat is heel mooi om te merken."
Wie een ronde door de showroom van Pronto maakt, wandelt van huiskamer naar huiskamer. In totaal zijn het er niet minder dan 34, aangekleed tot in de kleinste details. Allemaal dienen ze puur ter inspiratie. "Alles wat je ziet, is maar een voorbeeld van wat er kan", verduidelijkt Wolters. "Uiteindelijk bepalen de mensen zelf hoe ze het precies willen hebben."

Dat geldt werkelijk voor alles. Zo kan iemand een bank die als blauwe hoekbank in de showroom staat, ook als grijze tweezitter bestellen. "Op elke bank is een hele collectie aan stoffen mogelijk", verklaart Wolters. In de showroom hangen dan ook vele stalen die inzicht geven in het brede scala aan mogelijkheden. Ook alle kasten, tafels, vazen en andere decoratieproducten zijn te koop. Wie een keuze heeft gemaakt, komt uit in het magazijn. Veel van wat er in de showroom staat, is ook direct op voorraad. Voor de meeste zitmeubelen is dat anders. Hiervoor geldt het zogeheten snel-leverprogramma. "Dat wil zeggen dat we het product in de meeste gevallen binnen vier weken kunnen leveren", legt Wolters uit.

De bedrijfsleider noemt de open en oprechte handelswijze van Pronto als één van de grootste kwaliteiten van het bedrijf. "Wij adviseren mensen op een eerlijke wijze over de inrichting van hun woonkamer, zonder allerlei prijsdruk", zegt Wolters. "Dat is ook het mooie aan dit werk. Het omgaan met mensen en ze op een positieve manier voorzien van goed woonadvies."

De woonparty begint op woensdag 22 november om 19.00 uur en is toegankelijk voor 350 bezoekers. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via de website. Wie dat doet, is ook direct zeker van een goodiebag. "Een goed gevulde goodiebag", belooft Wolters. "Maar wat er precies in zit, dat blijft nog een verrassing."

www.prontowonen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant